Bijzonder OV-knooppunt geopend op Schiphol

Op maandag 18 mei heeft staatssecretaris Mansveld het nieuwe OV-knooppunt Schiphol-Noord geopend.

Het nieuwe knooppunt is een mooi voorbeeld van het gebruik van historische gebouwen in een moderne setting. Het gaat hier om een sterk staaltje van recycling: een oude hangar uit WO-II is omgevormd tot een hypermodern busstation met een bijzondere architectonische kwaliteit. Bijzonder is de aangebrachte verlichting, die het dak gedurende de avond en nacht iedere gewenste kleur kan geven. De Stadsregio Amsterdam heeft met een forse bijdrage de realisatie mogelijk gemaakt.

Het OV-knooppunt Schiphol-Noord is een cruciaal onderdeel van het programma Hoogwaardig OV (HOV) A9, dat in samenhang met de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp wordt uitgevoerd en kansen biedt om de kwaliteit van het openbaar vervoer tussen Haarlem – Badhoevedorp – Schiphol – Amsterdam-zuid/Amstelveen substantieel te verbeteren. Philippine van der Schuyt van VINU was namens de Stadsregio Amsterdam programmamanager van HOV A9.

Afbeelding: staatssecretaris Mansveld en projectleider Peter van Wijk van de Schiphol Group tijdens de opening van knooppunt Schiphol-Noord.

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.