Blog Jessica: VINU in het Verenigd Koninkrijk

Hoe is het om voor VINU in het Verenigd Koninkrijk te werken? Eind 2017 startte ik, Jessica van Grootveld, mijn carrière bij VINU. In Augustus 2019 emigreerde ik voor de liefde naar Engeland. Gelukkig hield mijn VINU-avontuur daar niet op. Ik werkte eerst als accountmanager UK en startte dit jaar in mijn nieuwe rol als Strategic Stakeholder Management Consultant. In deze blog geef ik een inkijkje in hoe VINU UK is ontstaan en hoe het om in Engeland te wonen en voor VINU te werken.

VINU kijkt over grenzen heen

VINU draagt bij aan het verbeteren van de kwaliteit van woon-, werk- en leefgebieden in Nederland en we houden niet op bij de landsgrenzen. In 2019 zette ik (nog voordat ik naar het VK emigreerde) samen met collega Menno VINU UK op. Dit is geboren uit persoonlijke interesse voor het land (ik ben half Brits en Menno heeft er familie wonen) en de uitdaging om in het buitenland een opdracht te kunnen doen met de kennis die we hebben uit Nederland. Ons enthousiasme werkte aanstekelijk want inmiddels is ook collega Jenny, net als ik ook half Brits, aangesloten bij team VINU UK. We geven regelmatig presentaties over omgevingsmanagement aan verschillende overheden, werken samen met transitieaanjagers zoals zogenaamde ‘Cycle Czars’ en hebben samenwerkingen met verschillende bedrijven opgestart. Daarnaast bezoeken we veel congressen.

De verschillen: veel pubs, weinig fietspaden en een totaal andere bedrijfscultuur

Ik woon samen met mijn vriend in St. Albans. Een pittoresk oud romeins stadje dat 30 km ten noordwesten van het centrum van Londen ligt. Er zijn hier enorm veel pubs, inclusief Ye Olde Fighting Cocks, dat dateert uit de zestiende eeuw en een van de oudste pubs in Engeland beweert te zijn. Een van de grootste veranderingen is dat ik in Engeland bijna nooit meer op de fiets stap. Er zijn hier nagenoeg geen fietspaden en het is best eng om de weg te delen met de vele Range Rovers. Nog een groot verschil met Nederland is de hiërarchie die heerst op de werkvloer. Ook is manier van communiceren een stuk minder direct dan in Nederland. In plaats van ‘nee’ hoor je ‘I’ll keep that in mind’. Het is een verrijkende ervaring om in het VK te wonen en werken en gelukkig kan ik als Brits/Nederlandse de brug slaan tussen de twee culturen.

Bij VINU werken betekent voor mij werken aan ontwikkeling

Bij VINU krijg ik alle ruimte en vertrouwen om mijzelf te ontwikkelen. Ik vind het ontzettend gaaf dat ik VINU in het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordig. Ik ontwikkel het bedrijf door een nieuwe markt aan te boren. Hierbij komt van alles kijken, waardoor ik mijzelf professioneel en persoonlijk ook continue uitdaag en kan groeien. Ondanks de fysieke afstand van de Noordzee voel ik me verbonden met het hechte VINU-team. Het voordeel van working from home is dat ik vanuit mijn thuiswerkplek in St. Albans kan aansluiten bij online werkoverleggen, trainingen en ateliers.

Al met al, vind ik het hartstikke leuk om mijn twee thuislanden te combineren en bij een werkgever te werken die zoveel ruimte biedt voor initiatief!

Meer weten? Neem contact met me op via jessica@ukvinu.co.uk of  bel me op: +44 73 05 68 40 30, bekijk onze VINU UK website en volg VINU op LinkedIn!

VINU UK Jessica blogt VINU als leuke werkgever

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.