Congres VINU and the city 20 juni 2019

Stedelijke verdichting – samen maken we de stad

Donderdag 20 juni – 15.15 tot 19.00 – Hortus Botanicus – Rapenburg, historisch centrum Leiden

We nodigen u van harte uit voor het congres Vinu and the city waarin wij mobiliteit, energietransitie en gebiedsontwikkeling met elkaar verbinden. Meer weten over onze kijk op stedelijke verdichting? Kijk op onze themapagina en download hier de VIEW #11!

Programma

1 miljoen extra woningen in Nederland tot 2040, vooral in en rond de grote steden. Betaalbare woningen, duurzaam gebouwd, energieneutraal en goed bereikbaar. De focus ligt op het bouwen in hoge dichtheden en het toekomstbestendig maken van wat we al hebben. Geconcentreerd bouwen biedt kansen voor transities richting hernieuwbare energie, andere vormen van mobiliteit en een economisch systeem dat uitgaat van circulariteit.

Wij hebben voor u een programma samengesteld waarin onze sprekers een inspirerende bijdrage leveren aan de samenhang tussen mobiliteit, energietransitie en gebiedsontwikkeling. Tot ons genoegen hebben wij Armand Schuurman van Amvest aan onze lijst met sprekers mogen toevoegen.

15:15 – 15:45 uur
Inloop en welkom door dagvoorzitter Joni Braas

15:45 – 18:00 uur
Korte inspirerende bijdragen van:

>  Marnix Norder (Aedes)

>  Harold Lek (VINU)

>  Armand Schuurman  (Amvest) 

>  Bart Smolders  (Siemens Mobility) 

16:45 – 17:15 uur
Pauze

>  Joren van Dijk (OmgevingsPsycholoog)

>  Maya van der Steenhoven (Programmabureau Warmte Koude Zuid-Holland) 

>  Marianne Davidson (VolkerWessels) 

>    Jenny May (VINU) 

18:00 – 18:10 uur
Afsluiting door dagvoorzitter Joni Braas

18:10 – 19:00 uur
Netwerkborrel 

 

Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

 

Locatie Hortus Botanicus

De Hortus Botanicus Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. Aangelegd in 1590 en uitgebreid in de eeuwen daarna is de Hortus hét groene hart van Leiden. Hier kweekte Carolus Clusius de eerste grote tulpencollecties van Europa, en introduceerde Philipp Franz von Siebold ongeveer 700 tot dan toe onbekende planten uit Japan en China. Bezoekers kunnen hier terecht voor een rustgevende wandeling; onderzoekers uit de hele wereld komen hier om onderzoek te doen naar de vermaarde collectie van de Hortus.

Voor u als gast van ons congres is de Hortus de hele middag vrij toegankelijk.

De Hortus Botanicus is gelegen in de historische binnenstad van Leiden aan de mooiste gracht van Nederland: Het Rapenburg. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer of met de auto. Voor meer informatie over de locatie en de route: https://www.hortusleiden.nl/

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Elvira Bakker via 071 364 89 68 of info@vinu.nl.

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.