De grootste fietsenstalling ter wereld is…open!

Op maandag 19 augustus heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven de fietsenstalling op het Stationsplein van Utrecht Centraal feestelijk geopend. Het noordelijke deel was al open, maar nu is alles af en officieel geopend.

De gemeente Utrecht, ProRail en NS realiseren en beheren gezamenlijk de fietsenstalling onder het Stationsplein. Naast 12.500 parkeerplekken biedt de stalling ruimte aan 1.000 OV fietsen. De stalling is 24/7 open en gebruikers kunnen hun fiets elke eerste 24 uur gratis stallen. De stalling heeft drie verdiepingen en een doorgaand fietspad zodat je er aan twee kanten in en uit kunt fietsen. Een digitaal verwijssysteem helpt de fietsers snel en eenvoudig vrije plekken te vinden. Vervolgens zijn reizigers zo op het perron. Utrecht Centraal heeft als mulitimodaal OV-knooppunt nu de grootste fietsenstalling ter wereld.

VINU is er trots op om betrokken te zijn bij dit fantastische project, waar Tatjana Stenfert Kroese de rol van projectmanager vervult. Klik hier voor een toelichtende film.

Onderstaand een aantal links naar de pers, die ook de nodige aandacht had voor dit onderwerp:

Afbeelding: De opening van de fietsenstalling op maandag 19 augustus. Van links naar rechts: Ans Rietstra (ProRail), Stientje van Veldhoven (Staatssecretaris van ministerie van I en W), Victor Everhardt (wethouder Utrecht), Roger van Boxtel (directeur NS). Bron: gemeente Utrecht

 

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.