VINU, Provincie Noord-Holland en gamification. Hoe zit dat?

Sporten, gezelschapsspellen, escaperooms, spelen en spelvormen zijn favoriete manieren om ons te ontspannen. Maar hoe zit dit op het werk, kan een spel bijdragen aan werkplezier, échte samenwerking en een beter resultaat? Kan het gedrag veranderen of beïnvloeden? Bij VINU zijn we er van overtuigd dat spelvormen uitstekend toe te passen zijn op de werkvloer. Samen op een speelse en plezierige manier aan de slag  gaan met de opgave, zorgt voor verfrissende inzichten en sprekende resultaten. Dit wordt ook wel gamificatie of serious gaming genoemd. Samen met de Provincie Noord-Holland en Spel-Maker pasten we de principes van gamificatie toe bij het ontwikkelen van een grondstrategiespel.

De grondstrategie staat aan het begin van een nieuwe ruimtelijke ontwikkeling, zoals een nieuwe wegverbinding, uitbreiding van het Natuur Netwerk Nederland of een duurzame stadsuitbreiding. Het spel zorgt er voor dat op een leuke manier verbinding wordt gemaakt en dat kennis en ervaring direct op tafel komen. Het resultaat is dat de contouren van de grondstrategie ontstaan door co-creatie van de betrokken partners.

Ben je geïnteresseerd? Thijs Stam vertelt er graag meer over!

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.