DOORBRAAK IN HET ‘BUIJTENLAND VAN RHOON’

Het ‘Buijtenland van Rhoon’ is een gedragen streefbeeld en een gebiedscoöperatie rijker. Hiermee breekt een hele nieuwe fase aan in een langlopend proces.

In het streefbeeld staan de doelen die de komende jaren gerealiseerd worden op het gebied van natuur, landbouw en recreatie. Natuurorganisaties, boeren, recreatiedeskundigen en inwoners hebben samengewerkt aan de totstandkoming van het streefbeeld. Op vrijdag 8 juni werd het streefbeeld tijdens een feestelijke bijeenkomst, midden in het Buijtenland van Rhoon, gepresenteerd.

Vervolgens is de gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon opgericht. In de gebiedscoöperatie werken (lokale) natuurpartijen, boeren en recreatieondernemers op een gelijkwaardige manier samen om de doelen van het streefbeeld te realiseren. In de gebiedscoöperatie dragen zij zorg voor de planuitwerking, de herinrichting en het beheer van het gebied. Vorige week vrijdag 13 juli vond de eerste ledenvergadering plaats.

VINU zorgde als onafhankelijke partij voor het projectmanagement. De komende tijd blijft VINU betrokken om te helpen met het opstarten en inrichten van de gebiedscoöperatie.

Beeld: Isabelle Boon fotografie

 

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.