Fietsers krijgen de ruimte op Amsterdamse binnenring

Elke dag maken tienduizenden mensen gebruik van één van de belangrijkste fiets- en openbaar vervoerroutes van Amsterdam: de Binnenring. De Binnenring ligt in een halve cirkel om het historische centrum. De gemeente Amsterdam werkt aan het verbeteren van deze route voor fietsers en het openbaar vervoer. Deze week is de gemeente Amsterdam gestart met de aanpak van weer een stuk fietsbinnenring. Na o.a. het Weteringsciruit, het Frederiksplein, de Weteringschans oostzijde en de Sarphatistraat midden is het nu de beurt aan de Sarphatistraat Zuid. Daarmee zijn we weer een stukje dichterbij een het volledig herinrichten van deze OV fietscorridor. Voor meer informatie zie: https://www.amsterdam.nl/projecten/project-binnenring/.

Op de Sarphatistraat legt de gemeente een fietsstraat aan. Hierdoor wordt de kruising van twee zeer drukke fietsroutes verbeterd: het kruispunt Sarphatistraat/Tulpplein. Dagelijks passeren hier tussen de 30.000 – 35.000 fietsers.

Brug over de Amstel ter hoogte van het Amstelhotel

Daarnaast worden de tramhaltes aangepast voor minder validen en zullen Waternet en Liander grootschalig onderhoud uitvoeren.

Menno van Dijk werkt in opdracht van de gemeente Amsterdam als Omgevingsmanager aan het project Binnenring.

Artist Impression van na de herinrichting
Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.