Fietsroute Haarlemmer Houttuinen verbetert verblijfsklimaat Haarlemmerstraat

Onlangs rondden VINU-collega’s Peter en Nicolien een verkennend onderzoek naar een alternatieve fietsverbinding over de Haarlemmer Houttuinen in het centrum van Amsterdam af. De conclusie luidt dat een goede doorgaande fietsroute mogelijk is. Daardoor hebben fietsers de ruimte en verbetert het verblijfsklimaat op de Haarlemmerdijk en in de Haarlemmerstraat, zodat het daar prettiger winkelen wordt.

Vooral de drukte op de Haarlemmerdijk en in Haarlemmerstraat vormen een belangrijke aanleiding voor het verkennend onderzoek. Daarnaast spelen voor Amsterdam ook het verbeteren van het fietsnetwerk en het inspelen op ontwikkelingen aan de westzijde van Amsterdam een belangrijke rol voor het aanleggen van de verbinding.

De komende periode gaan Peter en Nicolien in gesprek met de omgeving. Ze spreken met bewoners en ondernemers. Maar ook met bijvoorbeeld Waternet om het over de haalbaarheid van de bruggen te hebben.

Overigens zit de eerste bewonersavond er inmiddels op. Peter ging daar in gesprek met ongeveer 50 bewoners. Hij lichtte toe wat de plannen zijn en gaf aan dat niets al in beton gegoten is, maar dat er juist sprake is van een uitdieping van het probleem en een verkenning van de oplossingen. Daarom vroeg hij de bewoners en andere betrokkenen hun ideeën in te brengen. De volgende fase van het project staat in het teken van het verder onderzoeken en gezamenlijk ontwerpen. Ook komt dan besluitvormingsproces ter sprake met als doel een breed gedragen plan.

Lees ook het artikel in Het Parool: ‘Nieuwe fietsroute moet druk van Haarlemmerstraat halen’.

Afbeelding: de Haarlemmerdijk in Amsterdam.

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.