Geslaagde Transitiemarkt in Noord-Holland

Op 6 juni jongsleden organiseerden de Provincie Noord-Holland en Flevoland en de MRA de Transitiemarkt voor hun raads- en Statenleden, over de ontwikkelingen en kansen voor circulaire economie, duurzame energie en nieuwe mobiliteit. Deze bestuurders zijn immers de komende jaren aan zet omdat ze de agenda’s bepalen en de kaders stellen. Er was een ‘wasstraat’ met basisinformatie en een markt met circa 30 stands van koplopers binnen de overheid en het bedrijfsleven. In het plenaire gedeelte gaf Derk Loorbach (professor socio-economische transities, Drift – Erasmus Universiteit) zijn visie op de transitieopgaven en in een film met korte interviews met bestuurders uit Noord-Holland en de MRA sprak ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven de mensen vanaf beeld toe. Bezoekers konden netwerken, discussiëren en in gesprek gaan met deskundigen. Na afloop kregen mensen een ‘circulaire goody-bag’ mee met informatie plus een zeewierzeepje van de Zeeboerderij IJmond.

‘Ik heb veel goede gesprekken gehad’. ‘Nieuwe contacten opgedaan’. ‘Er was veel informatie te vinden die ik nodig heb voor mijn werk’. ‘Een fantastische markt’.  ‘Interessante sprekers’. ‘Lekker en goed eten’.  Een greep uit de reacties van de circa tweehonderd bezoekers na afloop van de Transitiemarkt.

Philippine van der Schuyt was projectleider en eindverantwoordelijke voor de organisatie van de Transitiemarkt namens de Provincie Noord-Holland.

 

Beeld: impressies van de transitiemarkt bij de Provincie Noord-Holland (bron Provincie Noord-Holland)

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.