Harold blogt: YOLO!

In ‘VINU blogt’ vertellen collega’s over ontwikkelingen in de wereld, ons werkveld of privé en hun werk bij VINU. Dit keer een bijdrage van collega Harold Lek.


Yolo, You Only Live Once. Jullie allemaal hebben deze kreet vast al vele malen eerder gehoord. Ik moet opbiechten dat ik pas geleden ‘Yolo’ voor het eerst hoorde. Het schijnt een term te zijn die uitdrukt dat je nu moet genieten van het leven. Het leven draait om leuke dingen meemaken, niets missen en veel van de wereld te zien. Voor veel collega’s is dit heel belangrijk.

Yolo betekent niet dat die collega’s zich verder niet om de wereld bekommeren. Ik merk bijvoorbeeld dat sommigen niet graag met een leaseauto rondrijden. Steeds meer kiezen ze voor het reizen met het openbaar vervoer. Vroeger was een auto belangrijk en het gaf zelfs plezier om in een mooie, nieuwe auto rond te rijden. Nu niet meer, de leaseauto wordt meer en meer gezien als een lastig ding. Zo is parkeren als je in het centrum van Amsterdam of Haarlem woont een crime. In eerste instantie lijkt dit helemaal niet Yolo, maar een bewuste keuze voor een duurzame toekomst. Maar als je er nader naar kijkt, is het wel degelijk Yolo. Liever wordt het geld, dat nu wordt bespaard door met het openbaar vervoer te reizen in plaats van een dure leaseauto, besteed aan leuke reizen en uitjes. Dingen die je nu kunt doen en nu leuk zijn.

Overigens denk ik zelf dat Yolo niet compleet iets nieuws is. Het leven draait nu eenmaal niet alleen maar om carrière maken en geld verdienen. Veel plezier maken, ook op werk, en jezelf ontwikkelen is minstens zo belangrijk.

Alleen als je met passie en veel lol werkt en jezelf persoonlijk en inhoudelijk verder wil ontwikkelen, kun je naar mijn mening je werk goed doen. En om dat te doen is veel leuke dingen doen, binnen en buiten het werk, belangrijk. Het draait om genieten, ontwikkelen en plezier hebben. Yolo, ik ben er helemaal voor!

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.