Herinrichting Leeuwenhoekpark van start

Na de zomer van 2015 start de herinrichting van het Leeuwenhoekpark, onderdeel van het Leiden Bio Science Park.

Het Leeuwenhoekpark bevindt zich tussen het Leidsch Universitair Medisch Centrum, het Pesthuis, de Hogeschool Leiden en Naturalis. Door de herinrichting ontstaat een aantrekkelijke entree voor Naturalis en een prettige ontmoetings- en verblijfsplek voor studenten, werkenemers en bezoekers van het Bio Science Park. Het Leeuwenhoekpark vormt dan een groene verbinding richting het toekomstige Boerhaavepark en het bos van Bosman.

Het park bestaat straks uit een grote waterpartij met rietkragen en trappen naar het water. Naast de fiets- en voetpaden komt er een 85-meter lange bank. Het park krijgt een diversiteit aan bomen en beplanting. Zeker niet te missen in de uitbreiding van De Stal in het park. De Stal is de vroegere verblijfsplaats van Stier Herman, op dit moment in gebruik als horecavoorziening die De Zijlbedrijven (DZB) runnen. De Stal wordt uitgebreid en ingepast in het nieuwe Leeuwenhoekpark.

Evelien Zeelenberg van VINU is projectmanager van het Leeuwenhoekpark.

Afbeeldingen: impressies van het toekomstige Leeuwenhoekpark.

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.