Hoofdwinkelstraat Leiden wordt heringericht

Op 10 maart 2015 heeft het college van Leiden ingestemd met de projectopdracht voor de herinrichting van de Haarlemmerstraat, onderdeel van het A1 winkelgebied in de gemeente Leiden.

Met de kwaliteitsverbetering van de Haarlemmerstraat, wil de gemeente haar publieksfunctie versterken en zorgen dat de lange straat blijvend deel uitmaakt van de dynamische, veelkleurige en monumentale binnenstad. De Haarlemmerstraat bevat veel monumentale panden die de sfeer bepalen en waar publieksgerichte functies toekomstwaarde bezitten. Veel kansen, die nu onderbenut zijn. Na de herinrichting word je, zoals dat in de stad van ontdekkingen past, plezierig verrast.

Christien Jordaan is aangesteld als projectmanager van de herinrichting. Christien werkt nauw samen met ondernemers, vastgoedeigenaren, bewoners en andere betrokkenen om tot een gedragen visie en ontwerp te komen voor de Haarlemmerstraat. Het voornemen is om in 2017 de schop in de grond te zetten.

Lees hier het interview┬ámet Christien over het project ‘herinrichting Haarlemmerstraat’.

Afbeelding: de Haarlemmerstraat in Leiden, maart 2015.

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.