Interview Tatjana Stenfert Kroese over project Amstelveenlijn

De Amstelveenlijn wordt definitief een hoogwaardige tramverbinding en geen metro. Dit heeft de Regioraad van de Stadsregio Amsterdam besloten. Lees het interview met Tatjana Stenfert Kroese op de website van de Amstelveenlijn.

Tatjana was vanuit VINU namens de Stadsregio Amsterdam projectleider van de planstudiefase. Tijdens deze fase werden de mogelijkheden voor de nieuwe Amstelveenlijn verkend. In een interview op de website van de Amstelveenlijn vertelt ze de geschiedenis van het project en over de keuze om van de nieuwe Amstelveenlijn een hoogwaardige tramverbinding te maken.

Amstelveen en Amsterdam-Zuid zijn populair en drukke gebieden. Steeds meer mensen wonen, werken en studeren er. Door de ontwikkelingen van de Zuidas verandert Amsterdam-Zuid in een van de drukste stations van de regio. De Amstelveenlijn is een belangrijke verbindende schakel, die op dit moment vaak niet meer voldoet. De lijn is te vol, het materieel is te oud en de frequentie te laag. De transformatie naar een hoogwaardige tramverbinding zorgt er voor dat de verbinding de kwaliteit levert die past bij haar functie.

Tatjana Stenfert Kroese bij de Amstelveenljn. Foto: Wiebke Wilting

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.