Jelle blogt: VENI, VIDI, VINU

In het jaar 47 voor Christus versloeg Julius Caesar de koning van het Bosporuskoninkrijk, Pharnaces van Pontus, bij de Slag bij Zela. “Veni, vidi, vici”, schreef Caesar om het gemak van zijn overwinning te omschrijven, “Ik kwam, ik zag, ik overwon”. Elke zomer trekt VINU ten strijde om een Europese stad te bezoeken, te ontdekken en –op onze eigen manier- te overwinnen.

 

VENI (ik kwam)

Ons vakgebied is altijd in beweging. Tijdens de jaarlijkse VINU-dagen bespreken we de ontwikkelingen in ons werkveld en wat dit betekent voor ons bureau. We behandelen de jaarreview en gaan aan de slag met de toekomstplannen voor het komende jaar.

VINU daagt je uit om het maximale uit jezelf te halen. Bij de VINU-dagen is een centrale vraag welke bijdrage jíj het komende jaar aan het bedrijf gaat leveren. Als VINU-er zet je je niet alleen in om projecten bij opdrachtgevers tot een goed einde te brengen, maar onderneem je ook mee binnen het bedrijf. Of dit nou het ontwikkelen van ons talentprogramma, het innoveren binnen het project- en procesmanagement of de invoering van de Omgevingswet is, iedereen draagt bij.

Vaak treed je buiten je comfortzone om van je bijdrage een succes te kunnen maken. Dit is een kans om je nieuwe dingen eigen te maken en jezelf te blijven ontwikkelen. Mijn eigen taak dit jaar is de werving en selectie van nieuwe collega’s. Voor mij een volledig nieuw vakgebied waar ik me in verdiep en in vastbijt. Mijn doel? De volgende VINU-dagen met een nog grotere groep ambitieuze collega’s te mogen beleven!

 

VIDI (ik zag)

Toekomst, heden en verleden lopen bij de VINU-dagen door elkaar. Na het bespreken van afgelopen jaar én de toekomst, staan we stil bij het hier en nu. Om het nuttige en het aangename te combineren is het podium vaak een interessante stad in het buitenland. De afgelopen jaren bezochten we bijvoorbeeld Sevilla, Boedapest, Istanbul, Porto en Bilbao. Elke stad heeft een unieke geschiedenis en cultuur en kent eigen problemen die om oplossingen vragen. We zien, leren en beleven en nemen nieuwe inzichten terug mee naar Nederland.

Een bezoek aan lokale gebiedsontwikkelingsprojecten mag niet ontbreken. Zo bezochten we kunstinitiatieven op de heuvels boven een arbeiderswijk in Porto, zagen we een parkzone in de buitenwijken van Boedapest tot bloei komen en nam een architect ons mee in de herontwikkeling van oude droogdokken en scheepswerven in Bilbao.

Afbeelding: VINU bij het Guggenheim Museum in Bilbao

 

VICI (ik overwon)

Na een lang weekend weg te zijn geweest, komt het moment van overwinning: VICI. De overwinning bestaat voor mij uit de uitdaging om mijzelf en VINU het komende jaar weer een flinke stap verder te brengen. Na de VINU-dagen werken we onze ideeën uit in acties. Daar gaan we het komende jaar mee aan de slag.

Zo herschrijven we (in dit geval letterlijk) op onze eigen manier de geschiedenis: “VENI, VIDI, VINU” (Ik kwam, ik zag, ik bracht mijn idee tot uitvoering)!

 
Afbeelding: VINU op de heuvels in een arbeidswijk in Porto
Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.