Nieuwe bewoners aan de deelmobiliteit?

VINU’er Jelle Postma adviseert in zijn werk over deelmobiliteit in gebiedsontwikkelingen. Nu verhuist hij binnenkort zelf naar een nieuwbouwwoning en kiest bewust voor deelmobiliteit. Met deze ervaring trekt hij een aantal lessen over hoe gebiedsontwikkelingen écht kunnen bijdragen aan verandering van mobiliteitsgedrag. Hij schrijft hierover in een gastbijdrage op www.gebiedsontwikkeling.nu.

Uit zijn ervaring als ‘toekomstig bewoner’ roept Jelle op om:

  1. nieuwe bewoners al vóór inschrijving op een woning te informeren over het mobiliteitsconcept. Maak bijvoorbeeld expliciet dat er geen eigen parkeerplaatsen komen.
  2. concrete informatie over aantallen en soorten vervoersmiddelen en de abonnements- en gebruikskosten te vermelden in de verkoopinformatie van de woning.
  3. een langdurige relatie te garanderen tussen mobiliteitsaanbieder en de toekomstige bewoners om het systeem op de lange termijn in stand te houden, bijvoorbeeld door een verplichte deelname aan het systeem via de VvE.

Lees de gastbijdrage van Jelle op: https://www.gebiedsontwikkeling.nu/artikelen/hoe-krijgen-we-nieuwe-bewoners-aan-de-deelmobiliteit/

Wil je meer over het onderwerp weten? Neem dan contact op met Jelle.

Deelmobiliteit

#mobiliteit #stedelijke ontwikkeling

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.