Plannen Leidse Ring Noord geactualiseerd

De colleges van de gemeenten Leiden en Leiderdorp hebben een besluit genomen over een geactualiseerd kaderbesluit Leidse Ring Noord. De Leidse Ring Noord is een onderdeel van de ringweg die doorgaand verkeer om het stadscentrum van Leiden en de dorpskern van Leiderdorp leidt. De aanleg van deze ringweg zorgt ervoor dat de Leidse Regio leefbaar, duurzaam en bereikbaar blijft. Tevens faciliteert de Leidse Ring Noord toekomstige stedelijke ontwikkelingen.

VINU is vanaf de eerste initiatieven betrokken bij dit project. Dit besluit is een uitwerking van het project Leidse Agglomeratie Bereikbaar (LAB071), een plan waarbij Leiden en Leiderdorp samenwerken aan een betere bereikbaarheid voor autoverkeer, fietsers en OV.

Dit najaar besluiten de gemeenteraden van Leiden en Leiderdorp over het voorstel. Daarna volgen per trac├ędeel zogenaamde uitvoeringsbesluiten. Uitvoering van de eerste deelprojecten is voorzien in 2022. Namens VINU is Bart Gerrits al bijna twee jaar betrokken als omgevingsmanager voor dit project. De afgelopen maanden heeft ook collega Nicolien van Eeden meegeschreven aan de besluitvormingstukken.

Meer info is te vinden op: https://gemeente.leiden.nl/inwoners-en-ondernemers/werkzaamheden-in-leiden/mobiliteit-in-leiden/leidse-ring-noord/

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.