Publicatie: Beter Besteden

In de publicatie ‘Beter Besteden‘ beschrijft VINU ideeën om meer te doen met het beschikbare overheidsgeld voor ruimtelijke projecten. VINU is van mening dat de overheid meer kan halen uit investeringen in openbaar vervoer, dijken, wegen, bedrijventerreinen en stadsvernieuwing.

Ruimtelijk investeren: meer doen met publiek geld

Groei is geen toverwoord meer. Het overheidsgeld is beperkt, terwijl we er juist meer mee moeten doen. Er zijn nieuwe, minder kostbare oplossingen nodig voor tal van maatschappelijke vraagstukken. VINU ziet interessante kansen om het beschikbare geld beter te besteden door de gebaande paden te verlaten. De ideeën in Beter Besteden gaan over zaken als transparant investeren in openbaar vervoer, een nieuwe kijk op gebiedsontwikkeling bij waterprojecten en de waardevolle kennis van senioren bij participatie.

Het boek beantwoordt vragen over btw-valkuilen bij infrastructuurprojecten, de kracht van de regionale samenwerking en de meerwaarde van bewonersinitiatieven bij stedelijke vernieuwing.

Meer informatie en bestellen

Voor meer informatie of om het boek Beter Besteden te bestellen, stuur een mailtje naar info@vinu.nl.

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.