Raadsleden in gesprek over bereikbaarheid Zuid-Kennemerland

In opdracht van de gemeenten Zandvoort, Haarlem, Bloemendaal en Heemstede organiseerde VINU een interactieve workshop voor de gemeenteraadsleden en wethouders.

Met als doel om elkaar beter te leren kennen en inzicht te krijgen in elkaars (lokale) bereikbaarheidsbelangen bespraken raadsleden, wethouders en ambtelijke experts de ‘hotspots’ in de regio. Met grote kaarten op tafel voerde men goede discussies over de bereikbaarheid per voet, fiets, openbaar vervoer en auto. Bemoedigend was het om te zien dat de discussie zich snel verlegde van knelpunten naar de oplossingen, innovaties en concrete verbeteringen.

Het resultaat? Meer kennis en wederzijds begrip bij de gemeenteraadsleden, de bevestiging dat een regionale aanpak belangrijk is én een lijst met goede ideeën en oplossingsrichtingen voor de komende jaren.

Namens VINU verzorgden Peter Heida en Nicolien van Eeden de inhoud en de begeleiding van de workshop.

In de regio Zuid-Kennemerland werken de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort samen aan het gezamenlijk verbeteren van de regionale bereikbaarheid. In april ligt het Jaarplan Bereikbaarheid 2017 in de gemeenteraden ter besluitvorming.

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.