Regio Zuid-Kennemerland stelt toekomstbestendige verkeersroutes vast

De bewegwijzering in Zuid-Kennemerland is opgesteld in de jaren ’80, waardoor bestaande lokale verwijzingen weinig samenhangen met de regio. Hieruit voorkomend hebben de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort een gezamenlijk belang om de regio Zuid-Kennemerland duurzaam bereikbaar te maken. Een belangrijk onderdeel hiervan is het vernieuwen van de routes voor autoverkeer. Hiervoor wordt de bewegwijzering in de regio volledig herzien. Om dit complexe vraagstuk op te lossen, werken de gemeenten samen met onder andere de provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat, de Nationale Bewegwijzeringsdienst en lokale belangenpartijen.

Jelle Postma begeleidde de partijen om te komen tot een gezamenlijke regionale ambitie. Deze ambitie is in een aantal werksessies verder uitgewerkt in concrete afspraken. Het resultaat: de nieuwe routes naar ruim 160 bestemmingen binnen en buiten de regio zijn vastgesteld in een ‘routeringsplan’. Dit gedragen plan is door de colleges van de vier gemeenten vastgesteld. Begin 2020 namen Jurriaan van Hellemond en Sophie van der Meer het stokje over van Jelle. Zij zijn door de regio gevraagd om de volgende stap in het proces te begeleiden. Namelijk om samen met de betrokken partijen per kruispunt de gewenste bewegwijzering vast te stellen.

Jelle, Jurriaan en Sophie vertellen graag meer over deze uitdagende klus, dus als u vragen heeft of benieuwd bent wat VINU voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met ze op.

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.