Rosanne blogt: 6000 kilometer en 4 opdrachtgevers in 2 maanden

In ‘VINU blogt’ vertellen collega’s over ontwikkelingen in de wereld, ons werkveld of privé en hun werk bij VINU. Dit keer een bijdrage van collega Rosanne Bijl.


Afwisselende dagen, nieuwe gebieden verkennen en werken voor meerdere opdrachtgevers zijn mijn grote drives om bij VINU te gaan werken. Dat ik snel de vruchten kan plukken van deze baan bleek al op dag een. Op mijn eerste werkdag had ik een kennismaking bij VINU in Leiden, een afspraak bij de gemeente Amsterdam en een overleg over mijn eerste opdracht bij de gemeente Haarlem. Tijd om mijn laptop uit het folie te halen en te installeren was er niet – hoe bedoel je een vliegende start?

Snel schakelen!

Inmiddels ben ik alweer twee maanden aan de slag bij VINU en heb ik maar liefst vier opdrachtgevers! Als junior projectmanager en adviseur werk ik voor de gemeente Amsterdam; gemeente Leiden, provincie Noord-Holland en de regio Zuid-Kennemerland. Totaal anders dan ik gewend was bij de gemeente Groningen, waar alle opdrachten binnen de gemeentegrenzen plaatsvonden. Inmiddels heb ik dus al 6000 reiskilometers achter de kiezen en is geen dag hetzelfde. Ik moet continu schakelen tussen omgevingen en collega’s. Dit vergt goed timemanagement: uren bijhouden en drie agenda’s beheren. Heel tof; want zo leer ik om snel te schakelen en mij aan te passen aan de omgeving. Een bijkomend voordeel: door mijn nieuwe ritme is het flexwerken opeens ook een stuk gemakkelijker geworden.

Uitdagingen

Om nu opeens aan de ‘’andere kant van het bureau’’ te zitten is een hele nieuwe ervaring. Als gemeente ben je opdrachtgever; nu ben ik extern en dus opdrachtnemer. Daar had ik nooit echt bij stilgestaan; ik heb moeten solliciteren voor een nieuwe opdracht! Maar ik leer nu wel het opstellen van offertes en vooral scherp te blijven in ‘’wat was precies de opdracht en wat verwacht mijn opdrachtgever?’’. Als externe wordt je vaak ingehuurd voor een afgebakende periode. De doorlooptijd is hierdoor korter dan dat ik bij de gemeente Groningen heb ervaren.

Bij VINU krijg ik het vertrouwen om mijzelf te ontwikkelen. De voorzet in het project geef ik, maar ik overleg altijd met één van mijn VINU collega’s voordat het naar de opdrachtgever gaat. Daarnaast mocht ik onlangs al presenteren voor de stuurgroep in aanwezigheid van drie wethouders. Spannend. Maar wel waar ik naar opzoek was: uitdaging!

VINU fun

VINU is een jong en fris bedrijf waarbij we ook werken aan de profilering van ons eigen bureau. In plaats van dat ik werk voor een grote ambtelijke organisatie zijn de lijnen bij VINU veel korter. En dat is leuk, want er is veel mogelijkheid voor eigen inbreng en ideeën en VINU is een platte organisatie. We doen ook veel leuke dingen; zoals borrelen op vrijdagmiddag, ben ik mede-verantwoordelijk voor de nieuwe VIEW en gaan we in januari op wintersport met z’n allen!

Kleine update: inmiddels is mijn laptop uit het folie.. en ben ik thuis druk bezig met uitpakken. Sinds deze maand ben ik inwoner van de residentie Den Haag. Het interieur bij VINU kon ik mooi als inspiratie gebruiken voor het inrichten van mijn eigen nieuwe woning! 😉

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.