Tatjana blogt: Hij doet het! De Noord-Zuidlijn rijdt!

Op 21 juli een uur of 9, met de auto rijden we naar Station Noord. Eigenlijk best raar om met de auto naar het feestje van de Noord/Zuidlijn te gaan. Maar ja: hij rijdt nog niet! Op station Noord staan allemaal mensen die meegewerkt hebben aan de Noord/Zuidlijn, waaronder ikzelf. We wachten op de eerste echte Noord/Zuidlijn die door Amsterdammers wordt geopend. De hele dag is een leuk feest met op alle stations leuke evenementen.

De afgelopen maanden ben ik, namens de Vervoerregio bezig geweest met de concessiebeheerders en de vervoerders (GVB, EBS en Connexxion) om plannen te maken voor als de Noord/Zuidlijn niet rijdt. Hoe komen reizigers dan waar ze moeten zijn? De vervoerders hebben daar Beheersplannen voor gemaakt, ze hebben zelfs plannen gemaakt voor als de Noord/Zuidlijn het langdurig niet doet.

Op 22 juli ben ik er weer, dit is de dag dat hij echt rijdt en het hele lijnennet in Amsterdam ook is aangepast. Samen met mijn dochter bekijk ik alle stations, wat zijn ze mooi geworden, echte kunststukjes.

Toch voel ik me een beetje verloren, stiekem hoop ik op één kleine verstoring waardoor we de maatregelen kunnen testen om te kijken of het werkt wat we gezamenlijk bedacht hebben en we dat zo kunnen houden óf beter kunnen maken.  Maar nee hoor, alles gaat gesmeerd.

Op 23 juli 7:30 ik reis met de Noord/Zuidlijn naar Station Noord. Ik zie normale reizigers in de metro, die  ongeïnteresseerd en een beetje suffig om zich heen kijken en ik moet lachen dat ik stralend in die metro zit en zij gewoon naar hun werk gaan. En zo hoort het. Laten we hopen dat de beheersplannen waaraan ik heb gewerkt heel weinig nodig zijn!

Beeld: Metro 52 op Station Europaplein

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.