Tatjana blogt: projecten, tafelvoetbal en knutselen met kinderen

In ‘VINU blogt’ vertellen collega’s over ontwikkelingen in de wereld, ons werkveld of privé en hun werk bij VINU. Dit keer een bijdrage van collega Tatjana Stenfert Kroese.


Als projectmanager bij VINU heb ik naast mijn opdrachten als programmamanager voor de OV bereikbaarheid van Schiphol, accountmanager van de NS en mijlpaalmanager voor het stationsplein Oost in Utrecht óók een heel leuk project binnen VINU. Ik mag onderzoeken hoe het zit met de balans tussen werk en privé van mijn collega’s.

Hiervoor ga ik gesprekken aan met mijn VINU collega’s om te weten hoe dit voor hen is. Het valt op dat de balans er voor het grootste deel van de collega’s best goed in zit. We werken allemaal hard en maken best veel uren en toch zijn we in staat alle ballen in de lucht te houden.

Hoe ervaar ik die balans? Ik heb twee kinderen van 10 en 12 en een leuke man thuis. Die kinderen hebben soms echt wat extra aandacht nodig. Als dat betekent dat ik daardoor op dinsdagmiddag half 2 even niet kan werken om bijvoorbeeld bij mijn dochter in de klas te kunnen knutselen, dan kan dat. Daar staat dan uiteraard tegenover dat ik ook wel eens ’s avonds of in het weekeind achter die laptop zit of bewoners te woord sta. Ik vind dat een prima deal en voel me daar goed bij. Wat ook helpt is dat ik echt het leukste werk van de wereld heb.

Na een kort onderzoek op internet ontdekte ik dat als mensen aangeven dat de balans werk-privé verstoord is, dat eigenlijk een signaal is van onvrede over hun werkgever. Gelukkig is de ervaren werk-privé balans dus een teken dat mijn collega’s tevreden zijn met VINU als werkgever.

De achterliggende vraag van mijn project is dus eigenlijk hoe we als VINU de collega’s energiek, enthousiast en productief houden.

Hier is veel onderzoek naar gedaan. Hoe je mensen gemotiveerd houdt, wat ze productiever maakt, hoe je organisaties gezond houdt, echt indrukwekkend. Helaas blijkt van deze onderzoeken het grootste deel op universiteiten in lades te liggen verstoffen. Managers weten hier niks van en doen daar dus niks mee.

Het is leuk om te lezen wat de dingen zijn die werken, nog leuker is het om te zien dat we sommige dingen gevoelsmatig al opgepakt hebben. Om je een idee te geven over wat voor zaken dat gaat, wist je bijvoorbeeld dat (*):

  • Succesvolle teams fouten maken om daar gezamenlijk van te leren;
  • Als je werk je te gemakkelijk afgaat, je iets verkeerd doet. Gebrek aan uitdaging leidt tot verveling en dus beperktere productiviteit;
  • Om vernieuwende ideeën te stimuleren zouden managers niet moeten “ontwerpen” maar “tuinieren”. Het zaaien, verzorgen, inspireren en cultiveren van ideeën komt van onderaf;
  • Ook de omgeving waarin je werkt, moet prettig zijn. Het helpt om vanaf je werkplek natuurlijke elementen te kunnen zien zoals veel daglicht, bomen en een gracht;
  • Als je oplossingen moet bedenken voor complexe problemen, dan is het goed om te werken in een ruimte met een hoog plafond;
  • Je je ochtenden beter kan gebruiken om te leren en de avonden om op zoek te gaan naar inzicht;
  • Je slimmer wordt van lichaamsbeweging en voor het nemen van beslissingen helpt om even met totaal iets anders bezig te zijn. Ons veelgebruikte tafelvoetbalspel blijkt van onschatbare waarde.

* Bron: “Hier wil je werken: Inzichten voor het creëren van een aantrekkelijk werkplek.” Ron Friedman.

De komende periode gaan we op zoek naar welke van deze inzichten bij VINU passen. Want wetenschappelijk onderzoek is ook maar wetenschap, het blijft om echte mensen gaan.

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.