Bas Snoeker

“Door verbindingen te leggen, wil ik onze fysieke leefomgeving optimaliseren”

Als planoloog loopt Bas warm om mensen, middelen en kennis te verbinden met het doel om de wereld om ons heen mooier te maken. Hij vindt het leuk om een complex proces met veel stakeholders van een idee naar uitvoering te brengen. Met zijn analytische blik en interesse in de mens, zoekt hij naar gedragen oplossingen. Hij houdt van teamwork en voortgang.

Bas wist al jong dat hij projectmanager wilde worden. Bij aanvang van zijn studie is hij al snel als vrijwillig projectmanager begonnen om een nieuw clubgebouw voor zijn vereniging te realiseren. Vanaf de eerste gedachtevorming, het vormen van een projectteam en het vaststellen van een Programma van Eisen tot en met het opstellen van het Definitief Ontwerp en het zoeken van samenwerkingspartners.

Bas heeft 4 jaar gewerkt als omgevingsmanager bij BAM Infraconsult. In diverse infrastructurele bouwprojecten was hij tijdens de aanbestedings- en uitvoeringsfase de omgevingsmanager (IPM-rol) of adviseur omgevingsmanagement. Sinds oktober 2019 heeft Bas vanuit VINU diverse omgevings- en projectmanagement opdrachten gedaan voor de gemeente Amsterdam, VRA, GVB en de gemeente Utrecht. Hij vindt het leuk om relaties met stakeholders op te bouwen en de belangen van de omgeving naar het project te vertalen. Het uitgangspunt hierbij is om een beter project te krijgen, waarin de stakeholders tevreden zijn en het project zonder gedoe verloopt.

Opdrachtgevers omschrijven Bas als: betrouwbaar, resultaatgericht, open, helder in zijn communicatie en gestructureerd.

Bas is getrouwd en woont met zijn vrouw en zoontje in Gouda. In zijn vrije tijd vermaakt hij zich met gezelschapsspellen, lezen, wandelen en uitstapjes met vrienden/familie.


Een greep uit Bas` projecten:

  • Projectleider Oplossen fietsknelpunten studiefase – provincie Noord-Holland
  • Omgevingsmanager Pilot knip Weesperstraat (Agenda Autoluw Amsterdam) – gemeente Amsterdam
  • Projectleider Aanpak busstations Utrecht CS – gemeente Utrecht
  • Assistent projectleider Verkenning locatieontwikkeling Busgarage West – GVB, VRA en gemeente Amsterdam
  • Omgevingsmanager HOV Busbaan Transwijk – gemeente Utrecht
  • Omgevingsmanager De Ruijterkade West – gemeente Amsterdam
Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.