Jessica van Grootveld

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”

Jessica is een betrokken en resultaatgerichte project- en procesmanager op het gebied van land & water en mobiliteit. Ze heeft veel kennis en ervaring op het gebied van watermanagement: van het versterken van samenwerking op stroomgebiedsniveau tot aan het klimaatadaptiever maken van steden. Ze werkt het liefst transitieopgaven die bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Opdrachtgevers en collega’s omschrijven Jessica als gestructureerd, analytisch sterk en betrouwbaar.

Na haar studie Internationaal Land- en Waterbeheer aan de Universiteit van Wageningen volgde Jessica het Nationaal Watertraineeship. Ze werkte als Adviseur Beleid, Benchmark en Statistiek bij de Vewin en startte eind 2017 haar carrière bij VINU: eerst als projectleider in Nederland en sinds september 2019 als strategisch omgevingsmanager in het Verenigd Koninkrijk. In het VK werkte ze voor Thames21 als partnership manager voor meerdere deelstroomgebieden van de Theems. Sinds 2022 is ze weer full-time voor VINU aan de slag.

Jessica woont samen met haar vriend in Voorburg. Haar vrije tijd brengt ze graag door met vrienden en familie. Ook bezoekt ze graag musea en houdt ze van koken, lezen en wandelen.


Een greep uit Jessica’s projecten:

  • Procesmanager Aanpak Mobiliteitstransitie, Vervoerregio Amsterdam
  • Projectleider Buijtenland van Rhoon, Gebiedscoöperatie Buijtenland van Rhoon
  • Projectleider Pilot Touringcars Busstation IJzijde, Gemeente Amsterdam
  • Programmamedewerker Zero Emissie Mobiliteit, Vervoerregio Amsterdam
  • Projectleider Metropolitane Fietsroutes, Metropoolregio Rotterdam Den Haag
Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.