Lucas Vroom

“Samen bereik je mooie resultaten.”

In de eindfase van zijn studie Planologie aan de Universiteit van Utrecht begon Lucas als Projectleider Stedelijke Ontwikkeling bij de gemeente Den Haag. In deze functie was hij werkzaam op de Binckhorst waar hij een grote verscheidenheid aan projecten heeft gewerkt. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Omgevingsplan Binckhorst, de actualisatie van de Gebiedsaanpak voor de Binckhorst, het begeleiden van het particuliere initiatief Binck Eiland, de herinrichting van de Melkwegstraat en het opzetten van een Verbindend Onderhandelen traject om de ontwikkeling van Binckhorst Noordwest op gang te brengen. Begin 2018 koos Lucas ervoor om over te stappen naar VINU om zich verder te ontwikkelen als projectleider.

Lucas krijgt energie van complexe vraagstukken rondom gebiedsontwikkeling, mobiliteit en duurzaamheid. Zijn kracht ligt erin ligt erin om uiteenlopende partijen met verschillende belangen bij elkaar te brengen en gezamenlijk te komen tot concrete afspraken en resultaten.

Zijn omgeving beschrijft Lucas als communicatief sterk, nauwkeurig, analytisch en resultaatgericht.

Lucas woont samen met zijn vriendin in het centrum van Rotterdam. In zijn vrije tijd is hij een fanatiek volleyballer en houdt hij van de drukke gezelligheid van de stad.


Een greep uit Lucas zijn projecten:

  • Deelprojectleider Metropolitane fietsroutes – Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH)
Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.