Maaike Postma

“We hebben ieders perspectief nodig als we bouwen aan een duurzaam en toekomstbestendig Nederland.”

Maaike studeerde stedenbouw en architectuur aan de Technische Universiteit Delft. Daarna is ze aan de slag gegaan als projectleider en onderzoeker bij Veldacademie in Rotterdam, hier werkte Maaike onder andere aan een nieuwe woningbouwstrategie, een transitie-experiment en hybride leeromgevingen in het netwerk van de stad. Begin 2018 is Maaike aan de slag gegaan als junior projectleider bij VINU.

Maaike werkt met een analytische blik toe naar resultaat. Door de juiste vragen te stellen kan ze snel een beeld schetsen van de situatie en is ze in staat om ideeën om te zetten in actie. Door creatieve middelen te gebruiken kan Maaike complexe projecten en situaties inzichtelijk maken. Vanuit haar nieuwsgierigheid, brede ruimtelijke achtergrond en affiniteit met vernieuwende thema’s heeft Maaike kennis opgebouwd rondom de energietransitie, verduurzaming en circulaire economie.

De omgeving van Maaike omschrijft haar als creatief, daadkrachtig en georganiseerd.

Maaike woont samen met haar man in de binnenstad van Delft. In haar vrije tijd werkt ze graag aan grafische projecten. Daarnaast trekt ze graag met een backpack en een tentje door mooie gebieden binnen en buiten Europa.


Een greep uit Maaike’s projecten:

  • Junior projectleider inrijdbeperkende maatregelen in de openbare ruimte – gemeente Amsterdam
Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.