Marlies Swart

“Extern winnen is intern beginnen”

Tijdens haar bachelor architectuur werkte Marlies bij een architectenbureau in Chicago. Hierna koos zij voor de master Real Estate Management, omdat ze zich niet wilde beperken tot het ontwerpproces en het als een uitdaging zag om met verschillende partijen een project tot een goed einde te brengen. Dit heeft ze dan ook gedaan als junior projectmanager bij abc nova in Nederland en Maleisië tijdens haar afstuderen.

Na haar studie is zij als trainee aan de slag gegaan bij de provincie Noord-Holland. Ze heeft daarna binnen de organisatie van de provincie Noord-Holland diverse functies bekleed. Zij was onder andere verantwoordelijk voor de MKBA-analyse van de nieuwe zeesluis IJmuiden, de grondverwerving voor diverse provinciale wegen en de herontwikkeling van (bedrijven)terreinen. Tussendoor is zij gedetacheerd geweest bij het Rijksvastgoedbedrijf waar zij meeschreef aan de publicatie ‘Toekomstwaarde Nu!’. En bij het projectbureau Noordzeekanaalgebied waar zij als projectleider samen met de betrokken milieu experts van de gemeenten middels de Urban Strategy Tool van TNO de leefbaarheid van het gebied in kaart heeft gebracht. Daarna was zij de afgelopen jaren raadslid in de gemeente Delft waarbij zij zich onder andere inzette voor een bewoonbare stad die voor iedereen toegankelijk is.

Voor Streetlife was ze naar Amerika geëmigreerd en werkte daar als adviseur en officemanager. En was ze sinds 2018 voor VINU als accountmanager USA werkzaam. Nu is ze weer terug in Nederland en bij VINU aan de slag als senior projectmanager.

Haar omgeving omschrijft Marlies als energiek, analytisch sterk en betrokken. Marlies is in staat om haar omgeving te enthousiasmeren en mee te krijgen voor haar ideeën. Ze doorziet de complexiteit van het project en is in staat om (bestuurlijke) keuzemogelijkheden helder te verwoorden en daarover te adviseren. Ze is resultaatgericht en kan goed de vertaalslag maken van analyse naar concrete acties.

Marlies woont samen met haar man en twee kinderen in Leiden. Zaterdagochtend staat ze in alle vroegte op voor haar bootcamp training en loopt ze regelmatig hard. Daarnaast houdt ze van lekker eten, lezen en samen met haar gezin op pad te zijn.


Een greep uit Marlies haar projecten:

  • Omgevingsmanager Havenkwartier, gemeente Rijswijk
  • Kwartiermaker Westeinderscheg, provincie Noord-Holland
Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.