Thijs Stam

“Ruimtelijke ontwikkeling gaat over de wensen van mensen binnen hun specifieke context. Mooi om in projecten die wensen integraal te verbinden aan inhoud, organisatie, techniek en kwaliteit en om zo die projecten te realiseren. Van idee naar uitvoering!”

Thijs is een ervaren projectmanager en adviseur in het ruimtelijke domein op het gebied van samenwerking en organisatie van projecten en processen. Zijn kracht zit in het aanjagen van complexe projecten en het vlottrekken van vastgelopen processen. Hij gebruikt hiervoor een persoonlijke benadering. Mensen met wie Thijs werkt zijn enthousiast over zijn open houding, zijn analytische vermogen en zijn ondernemende instelling.

Na zijn studie Technische Planologie is Thijs als management trainee aan de slag gegaan bij een ontwikkelende aannemer. Als ontwikkelingsmanager is Thijs bij verscheidene gebiedsontwikkelingen betrokken geweest in het kader van Ruimte voor de Rivier en bij de acquisitie van grondstoffenconcessies. Als contractmanager heeft hij voor een drietal gemeenten het beheer openbare ruimte, afvalinzameling en gladheidsbestrijding begeleid. Vervolgens heeft Thijs veel ervaring opgedaan als senior projectmanager en adviseur ruimtelijke ontwikkeling voor private en publieke organisaties namens een gerenommeerd milieuadviesbureau. Bij VINU zet Thijs zijn kennis en ervaring in voor project-, proces- en omgevingsmanagement voor strategisch complexe projecten in het ruimtelijke domein.

Thijs is getrouwd met Femke. Ze wonen met hun twee dochters en hun pasgeboren zoontje in Maarssen. Ze genieten met elkaar van al het moois wat de omgeving te bieden heeft door te wandelen, fietsen en zeilen.


Een greep uit Thijs’ projecten:

  • Senior Projectmanager Baggerwerken Oostelijke Vechtplassen – waterschap Amstel Gooi en Vecht & provincie Noord-Holland
  • Strategisch adviseur ‘Nieuwe Nota Grondbeleid’ – provincie Noord-Holland
  • Procesmanager gebiedsparticipatie Zeeheldenbuurt Delft – gemeente Delft
  • Strategisch adviseur en projectmanager Gebiedsontwikkeling ‘Natuur- en recreatieontwikkeling Honswijkerwaarden’ – Dekker Landschapsontwikkeling
  • Strategisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling en omgeving ‘Landgoed Klein Hoenlo’ – eigenaar Klein Hoenlo
  • Projectmanager ‘Uitbreiding Industrieterrein Avelingen’ – Dekker Landschapsontwikkeling
Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.