Thijs Stam

“Ruimtelijke ontwikkeling door co-creatie. Graag verbind ik belangen aan historische én toekomstperspectieven. Door échte samenwerking maken we meters met elkaar.”

Thijs is een strategisch projectmanager op het gebied van samenwerking en organisatie van ruimtelijke projecten en processen. Zijn kracht zit in het aanjagen van complexe projecten en het vlottrekken van vastgelopen processen. Hij gebruikt hiervoor een verbindende benadering. Thijs heeft veel ervaring opgedaan met regionale samenwerking in zijn rol als senior projectmanager binnen het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen en als kwartiermaker van de Westeinderscheg, een nieuwe groenblauwe long voor de Metropoolregio Amsterdam. Als moderator begeleidt Thijs uitdagende omgevingsprocessen zoals bij de gebiedsparticipatie voor de Zeeheldenbuurt in Delft. Mensen met wie Thijs werkt zijn enthousiast over zijn open houding, zijn analytische vermogen en zijn ondernemende en doortastende manier van werken.

Na zijn studie Technische Planologie is Thijs als management trainee aan de slag gegaan bij een ontwikkelende aannemer. Als ontwikkelingsmanager is Thijs bij verscheidene integrale gebiedsontwikkelingen betrokken geweest in het kader van Ruimte voor de Rivier en bij de acquisitie van grondstoffenconcessies in Nederland en daar buiten. Vervolgens heeft Thijs veel ervaring opgedaan als senior projectmanager en adviseur ruimtelijke ontwikkeling voor private en publieke organisaties namens een gerenommeerd adviesbureau op het gebied van milieu-expertise. Bij VINU zet Thijs zijn kennis en ervaring in voor strategisch project-, proces- en omgevingsmanagement voor complexe opgaven in het ruimtelijke domein.

Thijs is getrouwd met Femke. Ze wonen met hun twee dochters en zoontje in Maarssen. Ze genieten met elkaar van al het moois wat de omgeving te bieden heeft door te wandelen, fietsen en zeilen.


Een greep uit Thijs’ projecten:

  • Kwartiermaker Westeinderscheg – provincie Noord-Holland
  • Senior Projectmanager Baggerwerken Oostelijke Vechtplassen – waterschap Amstel Gooi en Vecht & provincie Noord-Holland
  • Strategisch adviseur Bedrijvenstrategie Energietransitie – gemeente Den Haag
  • Strategisch adviseur ‘Nieuwe Nota Grondbeleid’ – provincie Noord-Holland
  • Procesmanager gebiedsparticipatie Zeeheldenbuurt Delft – gemeente Delft
Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.