Tim Schouwenaar

“Mensen in hun kracht zetten en ze helpen door goede keuzes hun projectresultaten te behalen.”

Als bestuurskundige met een vleugje civiele techniek was Tim verkeerskundige bij de gemeente Gouda. Daarna werkte hij bijna 12 jaar in verschillende functies bij een bureau voor advies en projectmanagement. Vervolgens was hij tijdens zijn sabbatical als Divemaster in Thailand actief.

Tim leidt graag projecten die zich bevinden op het snijvlak van maatschappij en techniek. Hij zoekt daarbij de balans tussen inhoudelijk optimale keuzes en een tevreden omgeving. Vooral als hij daarbij zijn bestuurskundige en civieltechnische ervaring kan inzetten.

Zijn inhoudelijke kennis richt zich op projecten in de openbare ruimte: openbaar vervoer, ketenmobiliteit, stationsontwikkelingen, goederenvervoer, verkeer- en vervoersplannen, beheer en onderhoud, duurzaamheid, het nieuwe reizen en gebiedsontwikkeling.

Als regisseur van grote projecten is hij goed doordrongen van de bekende project- en procesmanagement risico´s en valkuilen. Met een analytische insteek geeft hij deze een plek in zijn projecten. Tim helpt graag om stroef lopende projecten weer vlot te trekken. En als dat linksom niet lukt, gaat hij met een creatieve aanpak rechtsom. Zijn omgeving omschrijft Tim als omgevingsbewust, resultaatgericht en gestructureerd.

Tim woont in Utrecht. Hij is actief volleyballer: hij speelt, coacht en geeft training. Daarnaast hebben buitensporten als beachvolleybal, duiken en snowboarden zijn voorliefde.


Een greep uit Tim’s projecten:

  • Raakvlakmanager Uithoflijn in stationsgebied Utrecht Centraal Station – gemeente Utrecht
  • Senior Projectmanager Duurzame reconstructie openbare ruimte Bio Science Park – gemeente Leiden
  • Knooppuntmanager Station Amsterdam Lelylaan – Vervoerregio Amsterdam
  • Adviseur Toekomstig concessiehouderschap, exploitatie en beheer & onderhoud Uithoornlijn – Vervoerregio Amsterdam
  • Accountmanager Beheer en onderhoud railinfrastructuur en Strategische activa – Vervoerregio Amsterdam
  • Adviseur Beter Benutten 2 Schiphol Trade Park, Beukenhorst-Zuid en Park 20|20 – Schiphol Area Development Company
Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.