Blog: Terugblik vanaf mijn thuiswerkplek

Het is maandag 2 september 8.30 uur. Ik zit met lichte spanning in de trein onderweg naar Amsterdam. Daar start mijn eerste werkdag voor VINU. Ik stroom gelijk in bij een opdracht voor de gemeente Amsterdam. Om 10.00 uur staat het eerste overleg gepland. Hup, aan de slag! Zo ben ik begin september vol het diepe ingesprongen. Gelukkig kan ik nu, na ruim een half jaar, zeggen dat ik op het droge ben gekomen.

Wat maakt het werken voor VINU bijzonder?

Dynamisch op inhoud en omgeving

Op dit moment werk ik voor vier opdrachtgevers aan allemaal verschillende opgaven. Voor de Gebiedscoöperatie het Buijtenland van Rhoon werk ik samen met agrarisch ondernemers en natuurorganisaties aan het ontwikkelen van natuurinclusieve landbouw. In Amsterdam zoek ik met de gemeente, de vervoerregio en de vervoerders naar oplossingen voor het halteren van touringcars. Afwisseling ten top! Naast het verschil op inhoud binnen de projecten zijn de organisaties waar ik over de vloer kom net zo afwisselend. Bij een gemeente werkt het allemaal heel anders dan bij een vervoersautoriteit. Hierdoor zie ik verschillende organisaties en ontmoet nieuwe mensen. Ook nu ik alleen nog maar vanuit huis werk heb ik veel plezier in de samenwerking met al die verschillende mensen en organisaties. Dat maakt het werken voor VINU dynamisch.

Elke dag leren en ontwikkelen

Van de uiteenlopende projecten, andere organisaties en werken met verschillende mensen leer ik elke dag nieuwe dingen. Mijn collega`s bij VINU geven mij veel vertrouwen en ik ervaar goede begeleiding bij opdrachten. Er zijn ook intervisiebijeenkomsten waar ik graag aan deelneem , hier is ruimte voor (zelf)reflectie. Dit maakt dat ik mijn vaardigheden snel kan ontwikkelen.

Together Everbody Achieves More

De dynamiek en afwisseling kan ook een valkuil zijn, vanwege het missen van een vaste basis. Gelukkig werk ik bij VINU in een hecht team.  We delen onze ervaringen op vrijdag, onze vaste VINU dag op kantoor in Leiden. Door de coronamaatregelen is dit natuurlijk tijdelijk even niet aan de orde. VINU’ers zijn in dit soort situaties oplossingsgericht en denken altijd vooruit. We  zijn allemaal gewend om op afstand te werken en dat komt nu goed uit. Ik zie mijn collega`s om mij heen het voortouw nemen in het opstarten van allerlei werkvormen om bijeenkomst effectief te maken. Daarnaast laten we de vrijdagmiddagborrel ook niet zomaar aan ons voorbij gaan en houden we die digitaal. Iedereen met zijn eigen favoriete biertje.

Kortom, nu ik zo vanuit mijn thuiswerkplek terugkijk op mijn start bij VINU kan ik concluderen dat VINU voor mij een leerzame plek is met fijne collega`s  waar ik mij verder kan ontwikkelen als projectleider. Wil je meer weten van mijn ervaringen bij VINU ? Neem dan contact met mij op, ik vertel je graag meer.

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.