Tim blogt: sponsoring is vermenigvuldigen door te delen

In ‘VINU blogt’ vertellen collega’s over ontwikkelingen in de wereld, ons werkveld of privé en hun werk bij VINU. Dit keer een bijdrage van collega Tim Schouwenaar.


Zo, dat was een leuke en gezellige schaatsavond op de IJsbaan in Haarlem. Zo’n 30 relaties en VINU’ers genoten eerst van een stamppotbuffet: zuurkool, hutspot en boerenkool. Vervolgens heeft iedereen zonder benen te breken of blauwe heupen op te lopen het ijs verlaten. De begeleiding lag in goede handen: olympisch schaatsster Annouk van der Weijden en schaatstrainer en marathonrijder Jaap Smit. Ik vroeg mij wel eens af of het zinvol is voor een bedrijf als VINU om sporters te sponsoren en leuke evenementen voor klanten te organiseren. Ik denk van wel. Er zijn vele redenen voor bedrijven om te sponsoren. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van de naamsbekendheid, het verhogen van de omzet of het aanprijzen van diensten en producten. Maar wat is dan de zin voor VINU?

Verbinden, een persoonlijke klik en af en toe een steekje los zijn belangrijke kernwaarden binnen VINU. Zo dacht ik in een gekke bui dat VINU mij wel zou sponsoren met beachvolleybal. Nou, dat is geen probleem. Sindsdien loop ik zowel in de zomer – op het strand – als in de winter – op het ‘binnenstrand’ – trots rond in mijn VINU outfit. Dat is voor mij en mijn teammaat heel leuk. Tegelijkertijd heeft VINU in mij een nóg gemotiveerdere projectmanager.

Ook andere collega’s beoefenen hun sport in VINU kleding. Zo bestaan er schaatspakken en is er een dameshockeyteam dat haar warming up doet in VINU blauwe trainingsjacks. Ook zij zijn daar blij mee en trots op. Opnieuw een win-win situatie.

VINU organiseert ook jaarlijks een wielerronde. Lekker met een groep wielrenners op pad op een vooraf vakkundig uitgeplozen route met net iets over de helft een gezellige lunch. Trouwe deelnemers kunnen een mooi VINU fietsshirt tegemoet zien. En weer is daar de win-win. VINU begon ooit met sponsoren – voor zover ik kan nagaan – van Annouk van der Weijden. Zij begeleidt in ruil daarvoor ons jaarlijks schaatsevenement en spreekt wel eens op een symposium van VINU over de lessen van topsport. We merken dat veel relaties dat erg leuk vinden. We bieden een leuke en leerzame avond als dank voor de samenwerking. Heel zinvol allemaal dus. Dit is zelfs win-win-win.

Als ik terugkijk op de schaatsavond dan zie ik louter blije gezichten. En als ik wat rondvraag hoor ik kreten als: “Volgende week weer?”, “Ik ga schaatsen kopen”, “Super!”, “Wat een leuke avond, bedankt!”. Weer win-win. En zo hoort het ook. Je deelt wat uit je krijgt met z’n allen wat terug. En is het geen shirtje, dan is het wel een muts of in elk geval een hele leuke avond. Tot volgend jaar!

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.