Tim blogt: VINU-ateliers: delen = vermenigvuldigen

Ze zeggen het over liefde, over geluk, over plezier en over kennis: delen is vermenigvuldigen. Dat is nu net de reden dat we VINU-ateliers organiseren. We delen onze ervaringen, doen kennis op en blijven betrokken bij elkaar.

Ervaringen delen

Wat doen we aan het idee van delen = vermenigvuldigen? We organiseren al jaren VINU-ateliers. De ene keer met collega’s, de andere keer is er een spreker en weer een andere keer hebben één of meer opdrachtgevers een rol. De rode draad is altijd het delen van ervaringen en kennis. De afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld ateliers op locatie georganiseerd over onze ervaringen met Wayfinding op Amsterdam Centraal Station, Natuur-inclusieve landbouw in ‘het Buijtenland van Rhoon’, de gebiedsontwikkeling en verkoop van het voormalig defensieterrein Crailo en het iconisch dak met daaronder de grootste fietsenstalling van de wereld op Utrecht Centraal Station.

Impressie iconisch dak Utrecht CS (bron afbeelding: www.cu2030.nl)

Kennis opdoen

We laten door kennisdeling onze collega’s en opdrachtgevers groeien. Met andere woorden: we helpen elkaar te ontwikkelen. Maar ook het delen zelf is belangrijk bij het opdoen van kennis. Het gaat zowel om het presenteren zelf als het goed uitzoeken wat je al dan niet wilt delen. We doen kennis op over onze werkvormen als projectmanagement, procesmanagement, programmamanagement en transitiemanagement. Maar ook over onderwerpen als circulaire gebiedsontwikkeling, de Omgevingswet, emissievrij openbaar vervoer en fietsstraten.

Doorzicht naar het Buitenland van Rhoon

Betrokken raken en blijven

Hoe houden we elkaar betrokken met het delen van ervaringen en kennis? In de eerste plaats is het natuurlijk leuk om van je eigen collega’s te horen wat ze allemaal doen binnen hun vaak sprekende projecten. Daarnaast is het uitdagend zelf je collega’s vertellen over jouw projecten. Die kans kun je zomaar krijgen bij VINU, want we houden meerdere ateliers per jaar. De ateliers zijn ook belangrijk om elkaar te betrekken en betrokken te houden. Dat gaat deels vanuit de inhoud en deels vanuit het proces. De inhoud komt voort uit het delen van ervaringen en het uitwisselen van kennis. Het proces is dat we de ateliers met alle VINU-ers samen houden op interessante locaties.

Wil je als opdrachtgever meedoen? Spreek dan een VINU-er aan en we organiseren samen een leuk atelier. Wil je als collega delen? Kijk dan bij onze vacatures.

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.