Uitvoeringsbesluit Blekerspark ‘als hamerstuk’ vastgesteld!

Op 15 maart ’18 heeft de raad van de gemeente Leiden het Uitvoeringsbesluit voor het Blekerspark unaniem vastgesteld. Na het eerdere debat in de raadscommissie was een verdere bespreking in de gemeenteraad niet meer nodig; het werd een hamerstuk. Met veel lof voor zowel het project als het proces, getuige onderstaande quotes uit de vergadering:

  • SP: “ We gaan zeker instemmen. Goed en gedegen voorbeeld waar goed is geluisterd naar bewoners en organisaties. We krijgen een mooi park terug dat breed gedragen wordt.“
  • VVD: “Mooi begin waarvan de VVD hoopt dat het snel wordt uitgevoerd en uiteraard voor het besluit stemmen
  • CDA: “Wij vinden het een mooi plan en zijn blij met de voortgang in het Singelpark

 

Beeld: overview foto met zicht op het nieuwe Blekerspark (gemeente Leiden)

Het Singelpark is ‘het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland’, rond de Leidse binnenstad. Het bestaat uit bestaande en nieuw aan te leggen parken en pleinen, die met elkaar verbonden worden. Het resultaat is een 6,5 kilometer lang stadspark om te sporten en te wandelen, cultuur te beleven, natuur en historie te ontdekken, rust te vinden en elkaar te ontmoeten. Eén van de parels van het Singelpark is het Blekerspark. Menno van Dijk is projectmanager en het Uitvoeringsbesluit maakt de weg vrij voor realisatie.

Meer weten over het Singelpark en het ontwerp van het Blekerspark? Bekijk het op de website van de gemeente Leiden.

Beeld: impressies van het toekomstige Blekerspark (gemeente Leiden)

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.