VINU’er in de spotlight: Bart!

“Met mijn gedrevenheid en resultaatgerichtheid wil ik bij opdrachtgevers het verschil maken.”

Bart, hoe kwam je bij VINU terecht?

Ik ben inmiddels ruim drie jaar geleden benaderd door de corporate recruiter van VINU om eens te komen praten over een carrièreswitch. Na 10 jaar als projectmanager bij de gemeente Rotterdam was ik toe aan iets anders. Na drie gesprekken heb ik de overstap gewaagd. En ik heb daar tot op heden totaal geen spijt van. Sterker nog, alles wat ik verwacht en gehoopt had, is uitgekomen: een klein bureau, leuke en bekwame mensen, mooie opdrachten en de kans om ook iets voor het bedrijf en de collega’s te betekenen. Waar ik ook benieuwd naar was: of ik het als niet-ambtenaar zou redden, dat is goed gelukt.

Wat drijft je in je werk?

Met mijn gedrevenheid, plezier en resultaatgerichtheid weet ik bij opdrachtgevers het verschil te maken. Ook omdat ik als voormalig gemeenteambtenaar weet hoe de wind waait, kan ik goed de verbinding leggen. Daarbij probeer ik een goede sfeer te creëren. En ik ben iemand die plezier uitstraalt en ook dat helpt. Het wederzijds hoe, wat en waarom is daardoor snel duidelijk. Ik wil mij altijd blijven ontwikkelen. Zo wil ik bijvoorbeeld steeds meer in de strategische en visie fase van ontwikkelingen al het verschil gaan maken.

Als ik kijk naar ‘het Nederland van morgen’ bekijk ik dit graag op het kleine schaalniveau:  Ik wil werken aan ‘steden die werken’ en steeds duurzamer worden;  binnenstedelijke ontwikkeling met oog voor alle belangen, de biodiversiteit en leefbaarheid  vergroten en bij het toevoegen van woningen bijvoorbeeld ook oplossingen bedenken tegen hittestress. Kortom, lange termijn en toekomstgerichte oplossingen bedenken en tot stand weten te brengen.

Zou je iemand anders een switch van de gemeente naar een adviesbureau adviseren?

Mocht je een carrièrestap overwegen, zou ik het advies geven om er voor te gaan. Door uit je comfortzone te komen, kun je sneller groeien. Zo is het bij mij ook gegaan. Weliswaar niet zonder slag of stoot, want het was zeker in het begin flink aanpoten. De directe en positief kritische cultuur bij VINU past bij mij. Ook de inzet die de VINU-medewerkers tonen en geen genoegen nemen met minder dan 100%. Het is om een sportmetafoor te gebruiken ”altijd spelen alsof je in de play-offs zit”.

Welke effect heeft corona op je werk?

De Coronacrisis vergde een flinke dosis aanpassing in mijn manier van werken. Ik heb snel een goede modus in gevonden en weet thuis en het werk goed te combineren. Ik denk zelfs dat ik het afgelopen jaar mede dankzij het aanpassen en inspelen op deze zo complexe situatie juist een betere adviseur en projectmanager ben geworden. Het grote gemis voor mij is de dynamiek en het informele contact met de collega’s op kantoor.

Ook geïnteresseerd om bij VINU te komen werken? Bekijk dan ons actuele vacatures: https://vinu.nl/werken-bij/ 

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.