VINU fietst “de Ronde”

Zaterdag 9 september vond VINU fietst plaats. Onder verrassend goede weersomstandigheden fietsten we samen met onze – bijna 30 – fietsgekke relaties een deel van De Ronde van Vlaanderen, ofwel “de Ronde”. Het jaarlijks terugkerend fietsevent stond dit keer onder de professionele begeleiding van ex-beroepswielrenner Aart Vierhouten. Onder zijn leiding hebben we alle bekende beklimmingen uit de Ronde getrotseerd. De Oude Kwaremont, Patersberg, Koppenberg en natuurlijk de Muur van Geraardsbergen zorgden voor genoeg uitdaging bij de deelnemers aan de tocht.

Kasseien

We startten de dag in het Ronde Centrum van Vlaanderen in Oudenaarde. Daar werden we geheel verrassend welkom geheten door Johan Museeuw, Belgisch bekendste wielrenner van de afgelopen decennia. Na een uitgebreide presentatie van Aart Vierhouten over bandenspanning, kasseien-techniek en andere tips om de “de Ronde” goed te kunnen rijden gingen we in Oudenaarde van start.

“Deze hele leuke tocht gaat me nog jaren bijblijven”

Luisteren naar elkaars ervaringen

Tijdens de lunch kwamen de verhalen los over hoe stijl de beklimmingen waren en hoe glad de kasseien. Ook vroegen deelnemers zich af hoe meedogenloos de Muur zou zijn. Tijdens het diner bij het plaatselijke Italiaanse restaurant kwamen de enthousiaste verhalen los. Iedereen heeft het naar zijn zin gehad, getuige ook de afsluitende woorden van Aart Vierhouten: “Zelden maak ik een groep mee die zo sportief met elkaar fietst en dan ook nog samen een hapje gaat eten”. Ook vanuit de deelnemers zelf kreeg de organisatie lovende woorden. Conclusie: volgend jaar weer.

VINU fietst

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.