VINU schaatst met toppers Melissa Wijfje en Annouk van der Weijden

Op woensdag 27 maart meldden zo’n 25 schaatsfanatiekelingen zich bij de Uithof in Den Haag. Weliswaar aan het eind van het schaatsseizoen maar zeker niet zomaar! Er stond hen een schaatsclinic met schaatstoppers Melissa Wijfje en Annouk van der Weijden te wachten. VINU is fan van de schaatssport en sponsort daarom sinds jaar en dag een schaatster. We zijn zo’n 8 jaar geleden begonnen met het sponsoren van Annouk en eind 2018 hebben we ons verbonden aan Melissa.

Deze topschaatsters hebben de deelnemers meegenomen door hun sportjaar. Wat doen die topschaatsters nou eigenlijk tussen de schaatsseizoenen in? Heel veel trainen op de fiets, op skeelers en krachttraining. En dat met een piek in de zomer, als wij allemaal lekker op vakantie gaan.

Daarna was het tijd voor het echte werk op het ijs. Afwisselend konden de deelnemers bij Annouk en Melissa oefenen op het rechte stuk en op de bochten. Zij leerden hen de fijne kneepjes van de sport; van houding tot techniek en natuurlijk het befaamde pootje over.

Na de clinic was er nog gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen tijdens het vrij schaatsen of na te praten met een drankje.

Een geslaagde winteravond aan het begin van de lente!

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.