VINU’er in de spotlight: Margriet Jansen!

“Wat werken bij VINU voor mij betekent? Heel kort, ik gun iedereen zo’n werkplek!”

Margriet, hoe kwam je bij VINU terecht?

Na het behalen van mijn master Staats- en Bestuursrecht in Leiden ben ik gestart met een traineeship bij de gemeente Woerden & Oudewater. Na afronding hiervan zocht ik een omgeving waar ik mijn maatschappelijke betrokkenheid, resultaatgerichtheid en praktische inslag kwijt kon. Dit en meer heb ik gevonden bij VINU. Ik liep langs het kantoor aan de Herengracht, nam contact op en na een kop koffie en meerdere gesprekken ben ik in 2019 gestart als junior projectleider.

Wat drijft je in je werk?

Ik zet mij graag in voor een aantal projecten tegelijkertijd, een divers pakket. Het politieke spel vind ik heel leuk, met name dat op gemeentelijk niveau. Door verantwoordelijk te zijn voor een aantal projecten naast elkaar kan ik sneller groeien en ontwikkel ik mij sneller. Ik bekijk de opgaven, ondersteund door mijn juridische opleiding, van verschillende kanten en weet zo een brug te slaan tussen theorie en uitvoering. Ik heb  veel geleerd door te vragen, te lezen en het contact op te zoeken. Behalve van het ruimtelijk domein, ben ik – naarmate mijn kennis en ervaring zich uitbreiden – fan van de gemeentelijke organisatie an sich en zie ik voor mijzelf in de toekomst wel een rol weggelegd binnen een gemeentelijke organisatie.

Zou je iemand anders een switch van de gemeente naar een adviesbureau adviseren?

Jazeker, de sfeer bij VINU is heel open en de organisatie heel plat, iedereen doet mee, is betrokken en energiek. Het meedoen uit zich in de vrijwilligheid om andere dan strikt werk gerelateerde zaken op te pakken, collega’s steken hun hand op, ook voor minder leuke klusjes.

Er zijn volop ontwikkelmogelijkheden bij VINU. Mijn advies aan toekomstige (junior) collega’s is dan ook: wees niet te veeleisend waar het bijvoorbeeld reistijd betreft of een opdracht die niet helemaal aansluit op je expertise. Als je de juiste mindset hebt leer je veel in korte tijd, je ontwikkelt je in en door je werk en bovendien draag je bij aan de ontwikkeling van VINU zelf.

Welke effect heeft corona op je werk?

Samen thuiswerken aan de keukentafel in een klein stadsappartement in deze coronatijden is een uitdaging. Maar ik ben blij dat ik met mijn bijdrage aan stedelijke ontwikkeling meehelp aan het oplossen voor het woningtekort in Nederland. Hopelijk slaag ik binnenkort zelf ook in mijn huizenjacht in de omgeving van Leiden!

Ook geïnteresseerd om bij VINU te komen werken? Bekijk dan ons actuele vacatures: https://vinu.nl/werken-bij/ 

Vinu.nl maakt gebruik van tracking-cookies. Hiermee worden anonieme gegevens over uw bezoek opgeslagen om de website en uw ervaring te verbeteren.