Rijswijk kent een grote opgave aan binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en wil het omgevingsmanagement hierin beter positioneren. VINU-er Rosanne van Vliet heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan het opzetten van omgevingsmanagement in gemeente Rijswijk. De gemeente heeft VINU vervolgens gevraagd een onderzoek te doen naar de mogelijke doorontwikkeling van omgevingsmanagement binnen ruimtelijke projecten in de stad. VINU-er Jurriaan van Hellemond heeft dit onderzoek uitgevoerd.

Met doortastend omgevingsmanagement ontstaat namelijk:
(1) aansluiting van plannen bij de (toekomstig) gebruiker;
(2) een gedragen en onderling afgestemd plan;
(3) soepelere besluitvorming.

Het onderzoek resulteerde in een praktische handreiking aanbevelingen voor zowel de korte als lange termijn.
De aanbevelingen gaan over in te zetten methoden en technieken voor het omgevingsmanagement. Maar ook over de rol en positie van een omgevingsmanager binnen de organisatie en het verbeteren van de afstemming met externe initiatiefnemers van woningbouwontwikkelingen. De gemeente Rijswijk gaat dit jaar met de aanbevelingen aan de slag.

Lees meer over de VINU-aanpak rond Omgevingsmanagement & Participatie op de website.

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.