Een jaar geleden zijn VINU-collega’s Nicolien en Maja gestart met een intensief traject: een nieuwe, toekomstgerichte strategie voor de grootste Greenport van de wereld. Een strategie voor en door ondernemers, overheden en kennisinstellingen. Deze strategie is op 16 december door Greenport-directeur Jolanda Heistek overhandigd aan Greenport-voorzitter Meindert Stolk.

De opgaven zijn groot: succesvoorwaarden uit het verleden (goedkoop Gronings gas, beschikbare arbeidskrachten, voldoende ruimte) staan onder spanning in de drukke zuidelijke Randstad. Tegelijkertijd bewijst dit cluster al ruim een eeuw dat het met de tijd mee kan groeien. De vraag is alleen: hoe? Hoe werken we toe naar een duurzame, circulaire Greenport, die internationaal voorop loopt en regionaal sterk verbonden is met inwoners?

Samen zijn we uitgekomen op vijf grote ambities: de energietransitie versnellen, om in 2040 klimaat neutraal te produceren; investeren in doorbraakinnovaties voor toekomstig verdienvermogen; meer doen met ruimte; investeren in talent en ondernemerschap en werken aan een sterkere regionale verbinding.

We zijn trots op een prachtig, gezamenlijk product. VINU was verantwoordelijk voor het intensieve participatieproces en is penvoerder van de uiteindelijke strategie. We hebben met veel plezier samen gewerkt met Anouk Schönau en een ijzersterk team met economische expertise van Buck (Marcel Michon, Barend Bekamp) en de ruimtelijke verbeeldingskracht van MUST (Rob Giesendorf en Pieter Jannink)

We kijken vooruit naar 2023. Dan start de belangrijkste fase van de strategie: het waarmaken van de hoge ambities!

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.