“VINU is club met leuke mensen die ruimtelijke gebiedsopgaven concreet maken en met elkaar en de veelheid aan stakeholders stappen zetten. We leveren ideeën én trekken ze ook echt van de grond. VINU heeft een no nonsens cultuur waar de energie niet lekt en de mogelijkheden legio zijn als je ervoor gaat.”

Thijs hoe kwam je bij VINU terecht?

Ik werk inmiddels 3 jaar bij VINU als senior projectmanager. De reden voor mijn overstap was de behoefte om verantwoordelijk te zijn voor integrale gebiedsopgaven en minder als adviseur. Een bericht van VINU op LinkedIn trok mijn aandacht op het moment dat ik gestart was met mijn oriëntatie. Ook met andere bureaus ben ik in gesprek gegaan. VINU beviel mij met name vanwege de structuur: jonge en ervaren, ambitieuze mensen, energiek, totaal niet hiërarchisch en waar iedereen zich verantwoordelijk voelt voor het reilen en zeilen van het bedrijf. En last but not least, de complexe opdrachten binnen een maatschappelijke context. Alles bij elkaar maakt dit het werken leuk en dynamisch, er echt met elkaar voor gaan geeft energie. Inmiddels heb ik mijn eigen ervaring fors uitgebreid door onder andere mijn werk voor het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen, strategieontwikkeling voor transitieopgaven en als kwartiermaker voor de Westeinderscheg.

Hoe kijk je naar toekomstige projecten bij VINU?

Ik kijk nooit heel ver vooruit. De aankomende jaren wil ik met mijn kennis en ervaring complexe ruimtelijke vraagstukken in het landelijke gebied op een duurzame wijze verder te brengen. Ik wil leren en groeien door met experts samen te werken aan opgaven die er toe doen. Daarmee breng ik tegelijkertijd ook het bureau en mijzelf verder. Dat doet ik overigens ook buiten de projecten, zoals iedereen bij VINU draag ook ik bij aan de ontwikkeling van het bureau. Eerst door het strategisch vermogen verder te ontwikkelen en ook het vormgeven en uitbreiden van de flexibele schil. Vanaf medio dit jaar vervul ik binnen VINU een rol als lid van het managementteam.

Welke effect heeft corona op je werk?

Ik merk dat het aantal zaken wezenlijk heeft veranderd. Het afstandelijke van digitaal werken past mij niet zo, maar het is inmiddels de standaard. Het digitaal onderhouden van relaties is geen probleem, het aangaan van nieuwe vergt wel meer moeite. Enerzijds is het werken er effectiever door geworden en anderzijds helaas dus afstandelijker. Overigens redt iedereen binnen VINU zich in mijn ogen behoorlijk goed. Ook dat toont de flexibiliteit en doortastendheid van VINU’ers. Het besef dat het nóg meer vanuit je zelf moet komen, je actief de samenwerking opzoekt en initiatief toont past echt bij de cultuur.

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.