VINU is trotse partner van JINC. Deze organisatie versterkt de connectie tussen bedrijven en jongeren uit een moeilijker sociaaleconomisch milieu. Zo leren de jongeren over bedrijven, werken, en kunnen ze ontdekken wat hun passie is. Het hoogtepunt elk jaar is Baas van Morgen. Basisschoolleerlingen worden die dag gekoppeld aan een directeur en lopen ze een dag mee om kennis te maken met werken: ze ervaren hoe het is om te werken, collega’s te hebben, en beslissingen te nemen.

Thijten en William uit groep 8 namen voor één dag het roer over van onze directeur Harold Lek. Deze twee bazen van morgen waren onderdeel van totaal 600 leerlingen die plaatsnamen op de directeursstoel van een organisatie. Dat Thijten en William op school zitten in Leiden – de stad waar VINU veel opdrachten voor doet en waar het VINU-kantoor staat, maakte het extra mooi.

“Onze twee bazen” gingen aan de slag met een relevante casus: het fileprobleem. Ondanks dat ze geen rijbewijs hebben, kunnen ze zich goed inbeelden hoe vervelend files zijn. Na het maken van een projectplan, het houden van interviews en het bedenken van oplossingen, is de casus gepresenteerd aan het hele kantoor. De ultieme maatregel? IJsjes verkopen aan wachtende automobilisten.

William is na afloop duidelijk: hij wil na zijn schooltijd bij VINU werken. Vanwege het werk? Of ook die lekkere aardbeien bij de lunch? Wie weet!

Bedankt JINC voor het faciliteren van deze leerzame dag. En vooral bedankt William en Thijten voor jullie creativiteit!

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.