Duurzaam mobiliteitsgedrag stimuleren om de MRA bereikbaar te houden

Recent presenteerden VINU-er Inge van Huffelen en de Provincie Noord-Holland op de Burendag Groot Schiphol Bereikbaar over de opgaven voor mobiliteit die verstedelijking in de Metropoolregio Amsterdam (@MRA) met zich meebrengt. Om de MRA bereikbaar te houden is structurele gedragsverandering nodig: minder reizen, en als je reist, bij voorkeur buiten de spits en niet met de auto. Ook draagt duurzame gedragsverandering bij aan leefkwaliteit, reductie van CO2 en andere brede welvaarts-doelen.

Inge sprak namens het Rijk-regio programma Samen Bouwen Aan Bereikbaarheid, waar zij coördinator Duurzaam Mobiliteitsgedrag is. In dit programma werken het ministerie van IenW, Rijkswaterstaat, Vervoerregio Amsterdam, Provincies Noord-Holland en Flevoland en vele gemeenten samen aan het verankeren van flexibel werken en slim reizen. Rijk en regio werken daarvoor samen met vervoerders, werkgevers en onderwijsinstellingen. Inge vond het inspirerend om met werkgevers uit het Groot Schiphol-gebied in gesprek te gaan over gedragsverandering, en hoe partijen samen duurzame mobiliteit kunnen stimuleren. Lees het verslag van de Burendag Groot Schiphol Bereikbaar hier: https://bit.ly/3fUvlF0
Meer weten over onze inzet op duurzaam mobiliteitsgedrag en de mobiliteitstransitie? Neem contact op met Inge.

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.