De Loosdrechtse Plassen hebben al lange tijd een baggerprobleem. Daarom wordt door de provincie Noord-Holland en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht al een tijd gewerkt aan het project ‘Bagger , zwevend slib en waterplanten’. Door de bagger is de bevaarbaarheid van de plassen niet optimaal, ook is het water troebel door zwevend slib en hebben waterplanten daardoor weinig kans om te overleven en zo de waterkwaliteit van de plassen te verbeteren. Het plan voor de uitvoering van de eerste fase van het project is definitief vastgesteld door de stuurgroep Oostelijke Vechtplassen en in 2021 starten de eerste werkzaamheden.

De projectpartners hebben een video gemaakt over de aanpak. Deze video laat zien wat het probleem van de bagger precies is. Ook maakt het mooi duidelijk wat het baggeren precies inhoudt en welke werkzaamheden de komende jaren worden uitgevoerd.

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.