Op 2 oktober opende wethouder Armand van de Laar het vernieuwde Bogaardplein in Rijswijk. Het plein is getransformeerd van een stenen vlakte naar een groene oase met groeneilanden met bomen en planten. Daarnaast zijn er nieuwe voorzieningen gekomen om te sporten, spelen en ontmoeten. Daarmee vormt het nieuwe plein het groene hart van het Bogaard Stadscentrum.

Omgevingsmanagement tijdens de uitvoering

VINU’er Rosanne van Vliet heeft het omgevingsmanagement verzorgd tijdens de uitvoering. Een grote opgave was te zorgen voor een goede bereikbaarheid van het plein tijdens de uitvoering. Hiervoor is het project in negen fases uitgevoerd zodat altijd grote delen van het plein bereikbaar bleven voor publiek. Daarnaast was een goede communicatie naar de vele betrokken partijen belangrijk. Hiervoor werkte Rosanne met de Bouwapp waarmee winkeliers, eigenaren, bezoekers, nieuwe bewoners en overige geïnteresseerden wekelijks updates ontvingen en vragen konden stellen.

Flexibel blijven

Daarnaast zorgde Rosanne tijdens de uitvoering voor afstemming met het centrummanagement, de voorzitter van de winkeliersvereniging, horecaondernemers, winkeliers, omwonenden, de gebouwbeheerders en eigenaren. Hierdoor zijn tijdens de uitvoering wensen vanuit de omgeving alsnog meegenomen en uitgevoerd.

Door deze goede samenwerking met alle betrokken kon goed rekening gehouden worden met ieders belangen en geschakeld worden bij onverwachte ontwikkelingen. Een goed voorbeeld hiervan is hoe er is gehandeld tijdens de sluiting van de horeca vanwege de coronapandemie. Deze periode is direct benut om de fase van de terrassen van het project eerder dan gepland uit te voeren. Nadat de overheid groen licht gaf, konden de horecaondernemers direct hun vernieuwde terrassen openen en hadden zij weinig last meer van de uitvoering.

Waar Rosanne trots op is? “Dat we zoveel hebben kunnen communiceren over de voortgang van de uitvoering van het plein en de positieve reacties op het resultaat. Dat het plein en de banken al vóór de opening volop in gebruik waren genomen, dat is toch super?’’

Bogaardplein als onderdeel van gebiedstransformatie Bogaard Stadscentrum

Het vernieuwde Bogaardplein is het eerste project dat na vaststelling van het Masterplan ‘In de Bogaard’ (2019) is uitgevoerd, welke op 2 november 2020 van start is gegaan. Tijdens de planvorming en uitvoering was een grote technische moeilijkheidsfactor dat het gehele plein op een bestaande parkeergarage gebouwd werd. Bij de planvorming werden direct omwonenden, winkeliers, horecaondernemers en vastgoedeigenaren betrokken. Het vernieuwde Bogaardplein biedt een mooi startschot van de herinrichting van de Openbare Ruimte binnen Bogaard Stadscentrum. Mede hierdoor transformeert het centrum van een monofunctioneel winkelcentrum naar een levendig, eigentijds en groen stadscentrum.

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.