VINU werkt aan de mobiliteitstransitie

Hoe zorgen we dat het OV-netwerk meegroeit met de groei van de Metropoolregio Amsterdam? Op dinsdag 12 september was VINU’er Inge van Huffelen te gast bij Pakhuis de Zwijger om mee te praten over de mobiliteitstransitie.

Aan tafel sprak Inge met Irma Winkenius (NS), Aart de Koning (Goudappel), Michiel Sommeijer (GVB), Walter Etty (Rover) en Rein Aarts (Breikers) over welk OV – netwerk we in 2050 nodig hebben om de Metropoolregio Amsterdam bereikbaar te houden en hoe we dat kunnen realiseren. Hoe zorgen we voor de juiste verbindingen? Welke acties zijn er nu al nodig?

Experts, ontwerpers en betrokkenen bespraken de grootste opgaven die er spelen om de bereikbare regio te realiseren.

Quote Inge: “De bereikbaarheid van gebieden is een integrale opgave van ruimte én mobiliteit, zeker bij nieuwbouw, maar ook in bestaande wijken. We weten nog niet precies wat werkt en hoe de mobiliteitstransitie vorm krijgt. Door te experimenteren kunnen we leren en stappen maken.”

Bekijk de uitzending van het gesprek hier: https://www.youtube.com/watch?v=iOl1yVP6QAg

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.