In een kenniscafé bracht VINU haar kennis in over de realisatie van Flexwonen. Collega Thijs Delisse is sinds 2022 voor de gemeente Heemskerk bezig met de realisatie van dit type woningen. Collega’s Omniplan en Procap brachten ook ieder een eigen casus in. Waarover? De (nood)zaak van flexwoningen en met name de hoe dit te realiseren.

Conclusies van de deelnemers: Het is inmiddels duidelijk dat het belang van flexwoningen hoog op de agenda staat in Nederland. Zeker nadat de oorlog in Oekraïne is uitgebroken. De behoefte aan woningen voor diverse doelgroepen is groot. Flexwoningen kunnen kansen bieden als aanvulling op de reguliere woningbouwprojecten. Thijs: “Duidelijk was dat in de casus van de gemeente Heemskerk, de stem van de Heemskerkers van belang was. Hun wens om de flexwoningen niet binnenstedelijk te realiseren, maar aan de rand van het dorp, speelde een belangrijke rol in de besluitvorming.

Nieuwsgierig naar de casussen? Download de Whitepaper hieronder.

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.