“Ik kijk ontzettend uit naar de komende editie van de Formule 1 waarbij de betrokken partijen, bewoners en ondernemers het gevoel hebben dat het echt een gezamenlijk event is geworden, waarbij ze zoveel mogelijk baten hebben ervaren en we met elkaar de overlast hebben kunnen minimaliseren.” – Tatjana

In het weekend van 2 tot en met 4 september strijkt het Formule 1 circus voor de tweede keer neer in Zandvoort. Op dit event, georganiseerd door de Dutch Grand Prix (DGP), komen zo’n 100.000 racefans per dag uit de hele wereld naar het circuit. Als projectleider mobiliteit voor de gemeente Zandvoort is Tatjana hoeder van het belang van de bewoners, ondernemers en de regio bij de gestroomlijnde organisatie tijdens het event door DGP. Ik, Sophie van der Meer, mocht haar interviewen over haar rol en de uitdagingen die zij tegenkomt in deze opdracht.

Daar zitten we weer, en nu voor een heel andere opdracht. Kun je wat meer vertellen over jouw rol als projectleider mobiliteit?

Als projectleider mobiliteit ben ik medeverantwoordelijk voor het toetsen van het bereikbaarheidsplan dat de DGP opstelt. Daarnaast moet een aantal verkeersbesluiten over verkeersmaatregelen gelijktijdig in de regio genomen worden, waarbij ik contact heb met de overheden (provincie en gemeenten) die deze besluiten moeten nemen. Ook bewaak ik de goede bereikbaarheid van Zandvoort tijdens het raceweekend voor bewoners en ondernemers van Zandvoort. De bereikbaarheid van Zandvoort over de weg is zeer beperkt. Zandvoort heeft het voordeel dat het treinstation zo dichtbij het circuit ligt. Dat betekent dat DGP in haar plannen zoveel mogelijk inzet op duurzame mobiliteit.

Dat klinkt als een uitdagende klus voor zo’n groot event. Hoe is de samenwerking met de DGP?

De samenwerking is goed! Je merkt wel dat er een groot verschil is tussen de belangen van de gemeente (en andere overheden) en de DGP. DGP organiseert een event met een groot aantal bezoekers en vele belanghebbenden en dat moet natuurlijk gestroomlijnd verlopen. De overheden zijn verantwoordelijk voor de veiligheid en de leefbaarheid voor de bewoners en ondernemers in de regio. Dit is heel logisch, en tegelijkertijd brengt dat ook uitdagingen met zich mee. Ik probeer daarbij continu vanuit het gezamenlijk belang en vanuit een duidelijke rolopvatting te werken en er zeker van te zijn dat we elkaar goed begrijpen. Behalve de DGP werken wij ook samen met Zandvoort Beyond: de stichting die het festiviteitenprogramma in Zandvoort (buiten het circuit terrein) organiseert. Dit festiviteitenprogramma mag dit jaar meer worden aangekleed, waarbij het mobiliteitsplan van Zandvoort Beyond geïntegreerd is met het mobiliteitsplan van DGP.

Ik ben benieuwd naar wat jij als grootste uitdaging ziet. Wil je daar wat over vertellen?

Deze beredeneer ik eigenlijk vanuit een luxepositie. Vorig jaar is het event heel erg goed gegaan, waarmee de verwachtingen voor dit jaar hoog zijn. Het is een mooie uitdaging om de prestaties van vorig jaar te overtreffen, mede omdat de bezoekersaantallen naar verwachting tot wel een derde hoger zullen zijn. Het kan natuurlijk voorkomen dat iets niet goed gaat, maar daar willen we op voorbereid zijn zodat we snel kunnen schakelen.

Wat kenmerkt jouw eigen Tatjana-aanpak in deze opdracht?

In de eerste plaats het logisch nadenken over dingen. Ik vertrouw daarbij op mijn ervaring en ga vragen stellen als zaken voor mij niet duidelijk zijn. Ik zorg dat ik altijd precies weet wat ik uit welke overleggen wil halen, waardoor ik doelgericht kan werken. Als laatste breng ik mijn energie in en mijn drive om het samen te doen. Ik vind het erg belangrijk dat er ruimte is voor lol! Het feit dat wij op de projectlocatie kunnen werken en dat dit heerlijk bij het strand is, draagt bij aan de positieve energie.

Wie is Tatjana?

Tatjana is senior projectmanager bij VINU en heeft veel ervaring met mobiliteitsvraagstukken. Met haar energieke en positieve houding activeert en verbindt zij haar omgeving om bestuurlijke belangen en haalbare oplossingen bij elkaar te brengen. Tatjana werkt momenteel ook aan de Amsterdam Bay Area.

Interview door Sophie van der Meer

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.