Rijswijk kent een grote opgave aan binnenstedelijke gebiedsontwikkeling en wil het omgevingsmanagement hierin beter positioneren. VINU-er Rosanne van Vliet heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan het opzetten van omgevingsmanagement in de gemeente Rijswijk. De gemeente heeft VINU vervolgens gevraagd een onderzoek te doen naar de mogelijke doorontwikkeling van omgevingsmanagement binnen ruimtelijke projecten in de stad.

Omgevingsmanagement zorgt voor een betere aansluiting van plannen bij de toekomstige gebruiker, een gedragen plan en soepele besluitvorming.

Jurriaan van Hellemond

Ons onderzoek resulteerde in een praktische handreiking en aanbevelingen voor zowel de korte als lange termijn. De aanbevelingen gaan over in te zetten methoden en technieken voor het omgevingsmanagement. Maar ook over de rol en positie van een omgevingsmanager binnen de organisatie en het verbeteren van de afstemming met externe initiatiefnemers van woningbouwontwikkelingen. De gemeente Rijswijk gebruikt de aanbevelingen als uitgangspunt voor het realiseren van de binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen.

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.