Op een historische locatie, in het Teylers Museum in Haarlem, organiseerde VINU op dinsdag 9 april een symposium ter ere van de lancering van de dertiende editie van de VIEW. Het symposium met de titel “Computer says yes! AI en innovatie in het ruimtelijke domein”, bood een blik op het belang van innovatie en de rol van Artificial Intelligence (AI) in ons werk. 

Voor een zaal vol geïnteresseerde collega’s uit ons werkveld belichtten drie sprekers vanuit verschillende invalshoeken hun ervaringen over en visie op innovatie in het ruimtelijk domein en de rol van AI hierin. Stefan Leijnen, lector Artificial Intelligence bij de Hogeschool Utrecht, nam de zaal mee in de kansen en bedreigingen van AI en riep op deze revolutie te omarmen, maar vooral ook om kritisch te blijven denken. Han Dijk, partner bij stedenbouwkundig ontwerpbureau PosadMaxwan, liet zien hoe technologische innovaties kunnen helpen bij het ontwerpen van een stad en hoe digitale tools slim ruimtegebruik mogelijk maken. Maarten van Oosterom, senior projectmanager bij VINU, deelde zijn eerste ervaringen en een paar geleerde lessen uit de praktijk. Hij presenteerde aan de hand van concrete voorbeelden hoe VINU’ers innovatieve methodes, waaronder AI in hun projecten toepassen. Esther Matthijsen reikte de VIEW #13 op het einde uit, als intern projectleider VIEW #13. Jelle Postma was de dagvoorzitter van het symposium.

Kunstmatige intelligentie gaat onze manier van samenwerken fundamenteel veranderen. Het is daarom goed dat VINU ons vandaag allemaal bij elkaar brengt om samen na te denken over wat dit gaat betekenen voor de ruimtelijke ontwikkeling van Nederland.

Stefan Leijnen, tijdens het symposium

Tijdens de borrel, na afloop, werd druk bijgepraat en zijn ervaringen uitgewisseld. Al met al was het symposium niet alleen een uitgelezen kans om kennis op te doen, maar ook om nieuwe verbindingen te leggen en ideeën uit te wisselen. We kijken terug op een leerzame en inspiratievolle middag!  

Ben je nieuwsgierig geworden naar AI en innovatie in het ruimtelijke domein? Lees dan meer over onze ervaringen in de VIEW#13

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.