Het is officieel: ook dit jaar staat VINU bovenaan de CO₂-prestatieladder.
Voor 2024 hebben we opnieuw het felbegeerde niveau 5-certificaat van de CO2-prestatieladder behaald en daar zijn we trots op! Sinds 2022 staan we al op de hoogste trede, en dat zegt iets over onze toewijding aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Niet alleen binnen onze eigen bedrijfsvoering, maar ook in samenwerking met onze partners, opdrachtgevers en leveranciers in de gehele keten.   

35% minder CO₂-uitstoot per medewerker.

Bij VINU streven we naar blijvende reductie van CO₂-emissies, zowel die van onszelf als die van onze opdrachtgevers. We werken hier sinds 2020 hard aan en dat werpt zijn vruchten af! In onze eigen bedrijfsvoering zien we al een reductie van gemiddeld 35% per fte. Dat hebben we onder andere bereikt door onze medewerkers aan te moedigen duurzaam te reizen. Zo reist bijna 65% met het openbaar vervoer, 25% heeft een elektrische auto en 10% pakt de fiets. Bovendien hebben wij ons pand verduurzaamd en gebruiken wij alleen nog groene energie. 

Maar daar stopt het niet. We kijken ook naar onze partners en opdrachtgevers en werken binnen onze projecten samen aan duurzame oplossingen en het verduurzamen van Nederland. Om nog meer impact te maken, gaan wij sessies organiseren voor en met partners en opdrachtgevers, waarbij we ideeën en “best- practises” willen uitwisselen over hoe we als (externe) projectmanager meer resultaat kunnen behalen in het verminderen van de CO₂-uitstoot bij onze opdrachtgevers.   

Werk jij vanuit een gemeente, provincie of departement aan een ruimtelijke opgave en zie jij kansen om de CO2-uitstoot in jouw project te verminderen? Neem dan snel contact op met Silke Perquin.

071 364 8968
Verstuur bericht
Verstuur bericht

VINU maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.